Om oss

Kulturföreningen Mullberget är en ideell kulturförening i Skellefteå med cirka 200 aktiva medlemmar som startades 2011. Men föreningen har en mycket längre historia bakom sig än så. I början på 80-talet bildades Musikfabriken och Skellefteå Musikförening, båda med syftet att erbjuda replokaler och verka för det lokala musiklivet. Under våren 2011 gick dessa föreningar ihop för att bilda Kulturföreningen Mullberget.

Kulturföreningen Mullberget är navet i Skellefteås unga musik- och kulturliv. På Mullberget finns 16 replokaler, 2 inspelningsstudios, konstateljé, dans- och teaterlokal, konsertlokal och redigerings- och inspelningsstudio för film/foto. Till detta erbjuds även professionella utbildningar inom både ljud, ljus och arrangörsskap. Föreningen är en plattform för unga att växa som personer och få utlopp för sin skaparlust.

Mullberget är utöver detta också arrangör för Sveriges bästa gratisfestival. Varje sommar får våra ungdomar visa prov på föreningens arbete under året. Det innefattar alltifrån att bygga scener, dekorera området och planera transporter, till det goda värdskap som festivalen är känd för runtom i Sverige.
Och inte bara det, på Trästockfestivalen får unga akter chansen att stå på en professionell scen för första gången. Här får unga förtroende, tillit och utbildning för livet. Någonting som förening kan vara väldigt stolt över.