Back to All Events

CLEO + GÅSKÖREN // Verandan 12/3


  • Stationsgatan 8 Skellefteå Sverige (map)

PLATS: VERANDAN

DATUM: 12/3

TID: 22-02 

PRIS: 120:- förköp / 160:- i dörren.

ÅLDERSGRÄNS: 18 år.


Cleo är en av de mest respekterade och erkända rapparna i Sverige. Med över 10 år i branschen, många framgångsrika samarbeten, ett soloalbum och en prisbelönt EP i ryggen är hon här för att stanna.

 

Cleo är en erfaren och älskad liveartist. Hon har framträtt för några av Sveriges största publiker och blev utnämnd till ”Årets liveakt” på Kingsizegalan 2015 och nominerad till den ärofyllda ”Guldmicken” på P3 Guld 2015. Nu är hon ute på turné tillsammans med sina producenter Broke ’N Tipsy där de spelar för slutsålda venues i hela Sverige. Broke ́N Tipsy är en unik duo som med hjälp av sina pads, samplers och percussion levererar en galen energi som når ut till varenda individ i publiken.

 

”Nathalie Missaoui är född att stå på scenen – med allt vad det innebär (...) Jag ska villigt erkänna att detta var de bästa 90 minuterna jag har sett.Och kanske den bästa svenska hiphopspelning jag har upplevt i mitt liv hittills.”Kingsizemagazine 2015

 

Cleo har alltid gått i framkant gällande intressanta samarbeten. Några framgångsrika kollaborationer i hennes karriär är t.ex tillsammans med Linda Pira (Knäpper mina fingrar remix), Looptroop Rockers (Hårt mot hårt) och Syster sol (Bland Dom). Hon har medverkat i unika musikprojekt som KWAAI – det största hiphoputbytet hittills mellan Sydafrika och Sverige, och FAM – ett musikutbyte mellan det svenska kollektivet Femtastic och holländska crewet Dam Dutchess.

 

I januari 2014 släppte Cleo & Kristin Amparo EP:n ”Vem E Han” tillsammans med producentduonBroke ’N Tipsy. ”Vem E Han” blev mycket omskriven och hyllad som en unik och nyskapande EP. Med hits som ”Kär och Galen” på rotation i hela Skandinavien, och ”Gå På Salong” på varenda nattklubb, undgick den ingen hiphop-skalle i landet.

 

”Här hörs resultatet av vad som händer när en av Sveriges bästa rappare, en av Sveriges bästa sångerskor och två av Sveriges bästa producenter slagit sina kloka huvuden ihop” - 5 av 5, Kingsizemagazine.

 

”Kanske är en artist som Cleo för hård och stark för en mansdominerad musikbransch, kanske är det svårt att veta hur man ska handskas med en kvinna som inte tvekar att säga det hon ser. Men både för svensk hiphops vitalitet, professionalitet och musikalitet ska vi alla vara glada att hon fortsätter ta sig ton.” - 10 av 10, Rockfoto.

 

Musiken har varit ett sätt att skapa förändring för Cleo. I september 2013 släppte hon låten ”FATTA!”tillsammans med Syster sol, Femtastic och stiftelsen Crossing Boarders. Låten var en viktig del i den numer välkända FATTA-kampanjen mot sexuellt våld och för samtycke. I låten lyfte de frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande sätt genom att basera texterna på människors anonyma berättelser om sexuellt våld. Idag är FATTA en organisation med över 45 000 följare på Facebook och verkligt politiskt inflytande.

 

Cleo har tillsammans med Vanessa Marko grundat det feministiska musikkollektivet Femtastic. Genom Femtastic har Cleo samlat, inspirerat och skapat scen åt ett stort antal unga tjejer och kvinnor inom urban musik. Detta har inte bara skapat långsiktig förändring i musikbranschen, utan även skapat en stark och dedicerad fanbase.

 

https://www.youtube.com/watch?v=E_2wFD5Zeg0

https://open.spotify.com/artist/1SwDFc5jX708XR3XtzLrRs

-------------------------------------------------------------------------------------

 

SUPPORT: GÅSKÖREN

Bördiga från Guldstaden levererar Gåskören norrländsk hiphop med inslag av frost, diesel, granskog och snåttren.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ol_viy8UvA4

https://open.spotify.com/artist/41N5sJIzAF4TEGzQUOrmr7

-------------------------------------------------------------------------------------