Back to All Events

Raring, Lesley, Paarks, Prospekt Mira på Mullberget 1 april

Kulturföreningen Mullberget bjuder på en helkväll av musik ifrån norra Norrlands kustland.


Raring (rock, pop från Luleå, Göteborg)

I höstas spelade Raring sig genom Sverige inför en entusiastisk publik. Mattias Alkberg höjde bandet till skyarna och beskrev deras sound som ”befriande omodern rockmusik.” Debut-EPn som släpptes i mars hyllades även den av kritikerna och beskrevs bland annat som ”ett långfinger i ögat på oss musikälskare.” Rasmus Winblad (Tigerbukten) och Anton Nyström (Södra Sverige), som duon består av, spelar en unik rockmusik med starka texter och ett sväng som får dig att vilja dansa och gråta samtidigt. Bort med allt tillrättalagt och finstilt. 2016 är Rarings år.
”När Raring släppte singeln Tillfällig Fördrivelse i höstas var det nära att jag lade upp låten på en sked för att tända på och sedan injicera den intravenöst.” (GAFFA
“Fem låtar, som kanske skulle kunna kallas för poppunk, presenterades för världen och om jag inte hade vetat bättre skulle jag tro att det var någon slags greatest hits-parad.” (Duo Nöje
”70-tals-rock och 80-tals-pop. Och jeansjackepunk. Och The Smiths. Jag hör en Neon Boys-slinga här och ett Stooges-riff där. Och framförallt hör jag en klassisk popsensibiltet och en refrängstyrka långt utöver det vanliga.”(Mattias Alkberg)

https://www.facebook.com/Raringmusic/
https://open.spotify.com/album/72VRQTPSkHF6vxunmPhJzi

________

Lesley (Umeå)

https://www.facebook.com/lesleyumea
https://soundcloud.com/viktoria-ottosson/drommer-bort
________

Paarks (80s Indie-Punk från Umeå)

Paarks började spela tillsammans i december 2014 och har sedan dess jobbat för att få ut sin musik. De började med att släppa en singel och har även spelat på trästocksfestivalen såväl som en mängd spelningar runt om Umeå. Efter ett medlemsbyte inleddes november med en turné som tog dem till Finland och tillbaka. 
I vår ska bandet släppa sin första skiva, Stranger Shores, med Luftslott Records och detta har föregåtts med två singelsläpp, ”Fascists At The Party” och ”Easy Night” med tillhörande musikvideor. Med inspiration från bl.a. noise-rock, sena 70-talets New York-scen och Walesisk glampunk vill Paarks bränna till i dina öron.

https://www.facebook.com/paaaarks
https://soundcloud.com/paarksmusic
________

Prospekt Mira (Postrock från Skellefteå)

Vem vet vilket sorts väsen som gömmer sig i Moskvas tunnelbanor? 
Prospekt Mira vet och återskapar dess atmosfär i post-apokalyptiskt postrock.

https://www.facebook.com/ProspektMiraBand/


Insläpp: 19:00
Inträde: 50:-

Cirka speltider:
20:00 Lesley
21:00 Prospekt Mira
22:00 Raring
23:00 Paarks


Arr: Kulturföreningen Mullberget & ABF Skellefteå
Alla åldrar välkomna!
Alkohol & drogfritt

Earlier Event: March 12
CLEO + GÅSKÖREN // Verandan 12/3
Later Event: July 22
Trästockfestivalen 2016