MUSIKBRUKET

Musikbruket är till för dig mellan 13-17 år som vill skapa och spela musik!


Under 8 träffar med start v.44 får du möjlighet att i en grupp med likasinnat intresserade, träffas och lära dig mer av en ledare. Vi håller till i Kulturföreningen Mullbergets lokaler som är anpassade efter verksamheten. Det finns nämligen en replokal fylld med instrument, produktionsstudios, DJ-bord och mer därtill.

Du kan välja något av nedanstående områden när du anmäler dig:

- Singer/songwriter
- Spela i band
- DJ
- Producent
- Låtskrivare

Utöver de träffar som ledaren deltar på, så kan du ha möjlighet att få vistas i lokalen för att öva även annan tid. Och det bästa av allt - när projektet är slut så fortsätter du att vara medlem i KF Mullberget och har med det möjlighet att fortsätta i lokalen med verksamheten.

Du kan anmäla dig på egen hand men om du till exempel är ett gäng kompisar som tillsammans önskar att lära er spela i band eller vara en DJ-grupp så går det superbra! Du kan helt enkelt skriva i anmälan om ni redan är en grupp som vill spela. Men kom ihåg att alla måste fylla i en egen anmälan.

Begränsat antal platser!

Anmälan går bra enda fram tills vi kör igång, den 31/10!
Vi ses! 

Plats: KF Mullberget, Mullbergsvägen 1, Skellefteå
Start: v.44 November 2019
Sista anmälan: Ingen sista anmälan - projektstart 31/10
Kostnad: 200kr för medlemsskap i föreningen
Anmälan: www.mullberget.se/musikbruket
Frågor: agnes.Lundmark@mullberget.se /  076- 774 56 91

Anmäl dig här! 

bild logga .png

Vad är Musikbruket?

Musikbruket är ett musikprojekt för ungdomar mellan 13-17 år. Det startades av lite äldre ungdomar på Kulturföreningen Mullberget hösten under 2015. Idén och projektet kom till efter att det märkts en minskning av nya, yngre medlemmar till föreningen. Ungdomar i högstadieålder som spelade i band och skapade musik saknades.

Föreningen ville skapa en miljö där det enda som behövdes för att börja spela var intresse. Inga investeringar i instrument, replokal eller kostsamma instrumentlektioner. Två viktiga bitar vi kom fram till var att Musikbruket inte skulle kännas som en skola, ledarna skulle inte upplevas som en lärare som satt på alla svaren. Det var också viktigt att hela projektet genomsyrades av ett jämställdhetstänk med extra vikt på att jämna ut föreningens könsfördelning. Alltså att göra det tydligt att föreningen välkomnar alla typer av människor och kön. För att praktisera det så var det viktigt att tänka till på olika sätt. I allt från vilket språk som ledarna använde till vilket marknadsföringsmaterial och låtval som presenterades.

Från och med hösten 2019, när Musikbruket nu startar igen, så har föreningen utökat presentationen av vad en kan anmäla sig till. För det är klart att alla inte är intresserade av att spela i band. Det finns ju faktiskt möjlighet till att numera anmäla sig till låtskrivare, DJ, producent eller singer/songwriter också. 

Hur funkar det?

Allting börjar med en gemensam träff på föreningen där alla ledare och deltagare träffas. Då gör vi rundtur i lokalerna, lär känna varandra lite mer och pratar kring upplägget av Musikbruket.

Grupperna sätts ihop beroende på vilket musikområde som en anmält sig till, musikstil och eventuell tidigare erfarenhet. Efter det så kör projektet igång och genomförs under åtta träffar. Som avslutning av Musikbruket så har en möjlighet att ställa sig på scenen för att visa upp det projekt som en arbetat med under veckorna. Detta är dock högst frivilligt och beroende på hur bekväm du som person och ni som grupp känner er.

Utöver de ledarledda träffarna kan ni i gruppen själva öva när ni vill i lokalen som vi kommer att hålla till i.  

Vad händer sen?

Efter Musikbrukets projekt är slut så kommer alla grupper att fortsätta ha tillgång till lokalerna. Där kan ni repa hur mycket ni vill och hålla igång er verksamhet. För det fiffiga med det hela är att deltagaravgiften till Musikbruket egentligen är en medlemsavgift för en termin som aktiv medlem i KF Mullberget. Det vill säga - en superbra väg in som du förhoppningsvis vill fortsätta på tillsammans med över 200 medlemmar!