MUSIKBRUKET

Musikbruket är för dig mellan 13-16 år som vill prova spela i band. Du behöver inga förkunskaper – bara viljan att lära dig!

KF Mullberget anordnar så att du under tio träffar med start v.48 får möjlighet att lära dig av en ledare att spela instrument i ett band. 
Vi håller till i vår fullt utrustade replokal och utöver de tio träffar får du tillgång till lokalen för att repa på egen hand med bandet.
Instrument som du kan få lära dig är: trummor, sång, bas, gitarr och piano/synth.

Skicka in din anmälan idag, begränsat antal platser!
Är ni redan en grupp som vill spela, anmäl er var för sig men skriv i anmälan vilka ni vill spela med. Ni som är laddade på att lära känna nya personer med ett musikintresse, anmäler er utan något speciellt önskemål så sätter vi ihop grupperna. 
Vi ses!

 

Plats: KF Mullberget, Mullbergsvägen 1, Skellefteå
Start: v.48 November 2017
Sista anmälan: 20 November
Kostnad: 200kr för medlemsskap i föreningen
Anmälan: www.mullberget.se/musikbruket
Frågor: Agnes.Lundmark@mullberget.se /  076- 774 56 91

Anmäl dig här! 

 

musikbruketaffish1718.png

Vad är Musikbruket?


Musikbruket är ett musikprojekt för ungdomar mellan 13-16 år startat av äldre ungdomar på Kulturföreningen Mullberget. Idén och projektet kom efter att vi märkt en tydlig minskning av nya medlemmar i föreningen och aktiva ungdomar i högstadieålder som spelade i band och skapade musik.
Vi ville skapa en miljö där det enda som behövdes för att börja spela var intresset, inga investeringar i instrument, replokal eller instrumentlektioner.

Två viktiga bitar vi kom fram till var att Musikbruket inte ska kännas som skola, vi ledare ska inte upplevas som lärare med alla svaren. Samt att hela projektet ska genomsyras av ett jämställdhets-fokus med extra vikt på att försöka jämna ut föreningen nuvarande könsfördelning med en majoritet av killar. Det handlar om allt från vilket språk vi ledare använder till marknadsföringsmaterial och låtval.

 

Hur funkar det?

Allting börjar med en gemensam träff på föreningen där alla ledare och deltagare träffas. Vi går igenom lokaler och pratar kring upplägget av Musikbruket.
Grupperna kommer att sättas ihop beroende på musiksmak och spelförmåga. Till det kommer två ledare att utses till varje grupp.

Sedan kommer det genomföras tio ledarledda träffar. Som avslutning kommer vi att ställa oss på scenen för en spännande konsert som är frivillig att delta i. 
Utöver de ledarledda träffarna kan ni i gruppen själva repa när ni vill i replokalen som vi kommer att hålla till i.

 

Vad händer sen?
Efter Musikbrukets projekt är slut kommer varje grupp fortfarande att ha tillgång till replokalen, där ni får fortsätta att repa hur mycket ni vill och fortsätta eran verksamhet, då ni genom Musikbruket blivit medlemmar i Kf Mullberget.