Uje Brandelius återvänder!

Kulturföreningen Mullberget har äran att ta emot Uje Brandelius till Skellefteå igen!

För dig som missade sist, som hört om den fantastiska Uje. Eller för dig som letar någonting nytt att inspireras och utvecklas utav. Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring - nu i en soloversion. Succén som hade premiär 2016 och som redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten har nu bearbetats till en intimare version av sig själv.

Biljetter finns hos Tickster eller Skellefteå turistcenter!

Biljettpris ordinarie: 250kr + serviceavgift

Medlemspris: Aktiv medlem i KF Mullberget 160kr + ev serviceavgift (kontakta Mullberget för bokningskod)

banner utan logo .png

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan. Spring, Uje, spring har tidigare turnerat Sverige runt med band under 2017-2018 för fullsatta hus inklusive sexton föreställningar på Stockholms Improvisationsteater, tolv föreställningar på Södra Teatern och två på Dramaten i Stockholm.Sagt om föreställningen:

”Det bästa på svensk scen just nu.” – Jan Gradvall, DI Weekend

”Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.” – Dagens Nyheter 5/5

”Uje Brandelius är inte långt ifrån perfekt.” – Norrbottenskuriren

”En osannolikt bra föreställning som är rolig, sorglig och resonerande om vart annat.” – Västerbottens-kuriren

”Passa på att se Uje Brandelius om ni får chansen, för om det är något han lärt oss denna kväll så är det att inte skjuta upp saker.” – Norrköpings tidningar 5/5

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Source: https://www.facebook.com/events/5424559195...

JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB + MI VON AHN

Äntligen kan vi presentera ett av våra framtida arrangemang!

Nordanåteatern intas av helt otroligt duktiga musiker i februari 2019. Johan Airijoki som 2017 smällde av en euforisk spelning i Trästockfestivalens Campustält tillsammans med Malmfältens rockklubb. I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

På scenen ställer sig också Mi von Ahn. Även hon en artist med rötterna i Norrland. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Sammantaget vet vi att det här kommer att värma upp februaris iskalla klimat till en kokandes kväll på Skellefteås klassiska scen. Med varma, inbjudande och helt fantastiska artister är det här någonting du absolut inte får missa!

När? 2 februari 2019
Tid? Support 19:00, Johan Airijoki + Malmfältens rockklubb 20:00
Plats? Nordanåteatern, Ernst Westerlund allé Skellefteå
Ordinarie pris: 220kr + serviceavgift
Medlemspris: 180kr (köps direkt på kontoret för dig som är medlem i KF Mullberget)

Läs mer om evenemanget på KF Mullbergets facebook- eller hemsida. Förköp finns att köpa redan nu - KLICKA DIG VIDARE HÄR!

banner airijoki png.png

FULLSTÄNDIGA PRESSTEXTER
JOHAN AIRIJOKI
Erik Lundin kallade sig för en förortsgriot. Jag försöker vara en bruksortsgriot.” - Johan Airijoki 

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj 2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med Sofia Jannok och Skator. 

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP ”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna. 

Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina 

"Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki." -NSD 
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hhMrQIiDgOg
Spotify:  
https://open.spotify.com/artist/44QHMw19l7LtXTOsgBcFzv?si=8d_-G6_-R7ylez989awKtQ


MI VON AHN

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop
med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism. Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving...” och drar paralleller till The War On Drugs. Västerbottenskuriren skriver ”... aningar av Fleetwood Mac och kanske även Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv”. 

Hösten 2018 släpps debutalbumet Signals, via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Under arbetet har ertalet singlar släppts, vilka i skrivande stund genererat drygt 800 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på ertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Mi tilldelades även under 2017 STIM-stipendiet för sitt låtskrivande. 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1mnDmzlcxnxJ5Z3Y55JiLb?si=JnCZFduaQSOO9hL8rWovFw
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nbjPHd6A4jM

affisch airijoki.jpg

FULLT ÖS PÅ LÖRDAG - MISSA INTE!

På lördag intar Mullberget Nordanå!

Hela byggnaden på Nordanå fylls utav kulturföreningar till helgen 17-18/11. Mullberget tar plats i egen regi med Kajsa Cederlund och Fanny Lundmark. 16:00 kör de igång på Nordanå Bar & Café.

I anslutning till denna dag medverkar också KF Mullberget i en presentation av “Skellefteå Musikaliska” - ett framtidsprojekt där visionen om att kunna fylla Nordanås lokaler efter omflytt av kulturverksamhet när Skellefteås kulturhus står på plats.
Den biten startar redan 13:00.

Och, för er som kanske inte har möjlighet att närvara på programpunkterna kan ändå kika in. Det händer inte bara en massa annat utan vi ställer också ut alla Trästockaffischer i caféet! Alltså de original som finns kvar sedan 1991 - coolt va?

Som sagt, Nordanå är stället att hänga på till helgen. Hoppas vi ses där!

Hela programmet kan ni hitta HÄR

fullt ös .png

Café Advent kommer tillbaka!

Varmt välkommen till Café Advent!

En serie av spelningar för dig som vill värma upp inför julen på bästa sätt; Med kaffe, fika, glögg, och musikaliska framträdanden.

Varje Advent kommer det att bjudas på skön live-musik från olika lokala förmågor. Vid varje tillfälle ställer vi två akter på scenen som garanterat kommer lysa upp i detta vintermörker.

- Fri Entré -

För att summera; Här har du 6 goda anledningar till varför du borde komma och hänga på Café Advent;

- 8 grymma akter, där har du egentligen åtta grymt bra anledningar

- Du behöver inte göra några planer fyra söndagar i rad

- Chansen att delta i och stötta det lokala musiklivet

- Möjligheten att för en billig penning köpa sig lite gott fika

- Göra något produktivt och roligt, PÅ EN SÖNDAG, HELT GALET

- Gratis inträde. Nu har du ingen anledning att inte komma och njuta

CAFEADVENTaffisch2018.png


- - - - - - MER INFO OM AKTERNA UNDER RESPEKTIVE EVENT I KALENDERN - - - - -

Håll utkik här på hemsidan eller på FACEBOOK för uppdateringar!IKVÄLL - kom på start up för amatörteater!

Ikväll så är det äntligen dags för en första träff med starten för amatörteater!

Västerbottensteatern i egenskap av Lillemor Skogheden samt ABF och så klart vi från Mullberget kommer att delta för att presentera och informera vad som händer framåt.
Vi startar 18:00 i Mullberget spellokal. ALLA är välkomna oavsett ålder eller tidigare erfarenhet av just teater.

Är du nyfiken så kika in ikväll! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses! 

 Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den och anmälan krävs).


Önskar du kontakta Mullberget med funderingar så går det bra här på facebook eller till: info@mullberget.se
Lokalerna på Mullberget är tillgänglighetsanpassade. Önskar ni assistans så ta kontakt med närvarande personal.

Mullberget på Nordanå!

Mullberget intar Nordanås kulturdagar "Fullt ös"!

På scenen ställer sig Fanny Lundmark med Lina Eriksson och Kajsa Cederlund. En stor blandning av egenkomponerad musik med rötter i både rock och pop. Allting anpassat till det avskalade formatet på just caféscenen på Nordanå.

Här får föreningen en chans att visa upp sina talanger och presentera det som faktiskt utövas just nu i vårt egna kulturhus.

Missa inte att ta del av detta!
När? 17/11 med start 16:00

- FANNY LUNDMARK -

fanny lundmark.jpg

Fanny har utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik. Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar bjuder hon på. Till hjälp på bas och stämsång har hon ännu en gång äran att gästas av Lina Eriksson.

LYSSNA HÄR


DC180F92-50BC-45B0-8713-0A6DF23CD699.jpeg

- KAJSA CEDERLUND -

“Min musik och syftet med den har utvecklats och ändrats mycket på mina 15 år, men en sak har alltid varit detsamma, min kärlek till den. Mina egenskrivna låtar handlar om händelser och känslor som jag tror många kan eller kommer kunna relatera till!

Jag gillar att lyssna på all sorts musik men spelar oftast pop eller soul när jag uppträder!”

Lyssningslänk HÄR


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dessa dagar är Nordanå och programmet fyllt utav kultur i olika former anordnat av Skellefteås föreningar. Mer info om idén och program finns på Skellefteå kommuns hemsida: https://www.skelleftea.se/evenemang/2018/11/17/fullt-os

Har du funderingar ang tillgängligheten eller annat rörande platsen, kontakta Nordanås reception: 0910-73 55 10 / receptionen.nordana@skelleftea.se

Övriga frågor gällande evenemanget tas med Mullberget direkt (kontaktuppgifter under fliken “kontakt”)!


AMATÖRTEATER PÅ MULLBERGET!

Äntligen så kan KF Mullberget bjuda in för teaterintresserade till en start up-träff!

Tillsammans med Västerbottensteatern och studieförbundet ABF så öppnar vi för de som idag kanske inte har en plattform att utöva sin teater på. För dig som spelat teater på amatörnivå, eller för dig som väldigt gärna vill börja någonstans!

Startskottet för detta går den 7/11 klockan 18:00
Då är ALLA välkomna till Mullbergets spellokal. Inblandade organisationer presenterar sig och sin del i projektet och du som intresserad får en chans att peppa inför att faktiskt utöva teater.
Alla åldrar är välkomna men de som väljer att sedan ta chansen att utöva på Mullberget behöver jobba självständigt. Det kan innebära att du är allt från 16 till 70 år.

Är du nyfiken så kika in på första träffen! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses!

 Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).
Veckans tips #2

Torsdag är här vilket betyder veckans tips!

Denna vecka riktar vi oss till musiker, arrangörer och andra kulturaktörer i Skellefteå och Västerbotten. Vi listar nämligen workshops, öppna scener, stipendium, arrangemang och happenings som en bör kolla in. Och så klart också ta chansen att delta på!

ÖPPEN SCEN DELUXE
17-18/11 är det “Fullt Ös” på Nordanå i Skellefteå. Skellefteå riksteaterförening bjuder in allmänheten till att ta plats på scenen. 3 min får du på dig att göra din grej!
För mer info kontakta dem på: 0910 - 125 03, skelleftea.teaterforening@telia.com
Hitta vidare HÄR

FILMINTRESSERADE SKELLEFTEÅ & UMEÅ

  • För de som söker vardagsaktiviteter och dessutom besitter ett stort intresse av film - ta del utav Skellefteå filmstudios sortiment! Här visas det som inte kommer upp på SF Bio. Kvalitetsfilm i mindre format.
    Där köper du terminskort som medlem och får ta del utav allting som smälls upp på duken. Perfekt i höst- och vintermörkret!
    MER INFO HÄR

  • För de bosatta eller förbipasserande i Umeå bör också ta en svängom till konceptet “Short break”. Kortfilmer i bästa format. Evenemang läggs ut löpande så håll utkik på deras facebook.
    HÄR HITTAR DU DEM

Salong1.JPG

DANSWORKSHOP
Passa på att ta del utav Erik Linghedes workshop när den kommer till schtaan. Den tar plats på Mullberget i Skellefteå dans och balettförenings lokaler.

Fredag afton 16/11, från 15 år och uppåt.

MER INFO HÄR

26736292-tllyk.jpg

ÖPPEN SCEN 13/11 och 11/12

“Här börjar det.
Vill du vara med och ta plats på kulturens olika offentliga scener och rum? Det kan vara genom att framföra din egen koreograferade dansföreställning, läsa din nyskrivna dikt eller spela med i ett etablerat band för en kväll.

Eller något helt annat – det är upp till dig!

Vi vill stödja nya och framåtsträvande kulturutövare, oavsett ålder. Vi tror att det är genom att testa, öva och våga göra som en kommer än längre i sitt skapande – något både konstnären och omgivningen får glädje av. Därför erbjuder vi inom konceptet ”Här börjar det” scener och rum att göra din grej i och kopplar ihop gamla med nya kulturaktörer allt för ett än mer spännande och långsiktigt hållbart kulturliv i Skellefteå.
Det vi förväntar oss är ambitionen. Det vi önskar oss är det vågliga. Det vi vill är att lära oss mer inför framtiden tillsammans med dig!”

Höstens datum 
9 oktober - Ssewa Ssewa
13 november - bokningsbart datum
11 december - bokningsbart datum

Skellefteå kulturnämnd anordnar detta, länk HÄR

http://visitskelleftea.se/wp-content/uploads/2018/10/%C3%B6ppen-scen-logga-508x336.jpg

UNGDOMSSTIPENDIUM för kulturutövare i Skellefteå kommun!

Är du under 26 år och utövar någon form av kultur i Skellefteå så passa på att ta chansen till att bli stipendiat. Eller, nominera någon du känner till som förtjänar ekonomiskt stöd till att förverkliga sin konstform!
Senast 29/10 tas nomineringar och anmälningar in.
HÄR hittar du mer information och blankett.

43641675_2120026414683875_2256605186304770048_o.jpg

Veckans tips!

Framöver kommer vi att publicera ett inlägg i veckan som tipsar om arrangemang, konserter, kulturaktiviteter och låtsläpp. Allting med utgångspunkt i Skellefteå kommun med sin omnejd. Mullberget vill peppa fler att se sig om och ta del utav allting som florerar!

VECKA 41

Har du inte upptäckt dem ännu så är det definitivt dags!
PAREIDOLIA kan vi avslöja alldeles precis har spelat in material i studion. Med andra ord så luktar det singelsläpp så småningom…kul tycker vi!

På Trästockfestivalen 2018 gjorde de sitt första framträdande. Och ett extraordinärt sådant. Med låååånga låtar, mycket ös och publik som fick upp ögonen för sitt nya favoritband - blev det en succé! Lappland Woodstock hann de också med en sväng i somras.

Som partiska föreningsvänner så hoppas vi på mycket mer i framtiden.

Kolla in dem, följ dem och håll utkik efter mer musik!

HÄR HAR NI DERAS FB-SIDA

 PAREIDOLIA.

PAREIDOLIA.

Föreningens finest beskriver sig så här:
Optiska ljudillusioner, auditiva synvillor, skräniga visor och melodiös hårdrock. Vox , Guitars: Funny Landmark Guitar:Joakim Engström Bass:Jonathan Norén Brännström Drums: Marcus Hedström

Tips - Stand up Klubb Fanny!

Fredag 28/9, alltså nästa vecka, kommer Klubb Fanny till schtaan!
Det är Skellefteå riksteaterförening som arrangerar och vi vill så klart tipsa vidare. Stand Up är ju någonting vi tycker är minst sagt skitkul!


Dra med vännerna eller familjen och starta helgen på bästa sätt. Samma kväll är det Frikväll i Skellefteå centrum så överallt händer det grejer. Affärer och butiker har öppet till 21 och evenemang likt detta kan en kila på mellan shoppingturerna.
75kr/biljett för student och de som är under 25år, megabra!

Vi ses där!!
FB-event med biljettlänk: https://www.facebook.com/events/2075191805825294/

Turné PNG.jpg

Höst och omstart!

Nu var det ett tag sedan KF Mullberget var aktiva här på hemsidan. En av anledningar kaaanske berodde på att vi skapade Sveriges bästa gratisfestival. Hela juli las det ner otaligt många timmar för att bjuda besökare på kultur i alla dess former. Musik, stand up, dans, teater, film, poesi, konst och allt där emellan. Värme, fullt med människor och trevliga dagar resulterade i många fina minnen att ta med sig vidare in i denna höst. 

KF Mullberget har många utmaningar framför sig och är också redo för att ta sig an nya projekt och samarbeten. Samtidigt som kärnverksamheten prioriteras och ska florera så som den alltid gjort. Med ett stundande årsmöte och sedan styrelseutbildning och planering för de nyvalda, så laddar vi upp rejält inför brainstorming-dagar. Sällan blir en så arbetsam som när bidragsansökningar för kommande år ligger på planeringsbordet. Oj så mycket vi har att se framemot. Och jisses så många möjligheter vi har! 

Snart presenteras evenemang, workshops och annat som vi kommer att hitta på här framöver. Håll utkik! 

 En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

Trästockförfesten 2018!

Dags att peppa inför Trästockfestivalen med den traditionsenliga Trästockförfesten. Denna gång ställer sig Broder John och Blenda på scenen och kommer att leverera ett GRYMT dansgolv!

Alla från 18 år och uppåt är välkomna till klubb V 15/6. Klubben håller öppet precis som vanligt (men för sista helgen i sommar). Vi fyller övervåningen med Trästockpepp. Missa ej! 

Biljettpris: 100kr (förköp via Keyflow: https://www.keyflow.com/events/54306/skelleftea/klubb-v/trastockforfesten-2018-18)

- BRODER JOHN - 
Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3. Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John för första gången till Skellefteå efter en vinter och vår av hyllade spelningar med ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver "Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.". Samma tidning utnämnde dessutom plattan till en av 2016 års bästa släpp.

Storspovsmånadssläppet "21 g (herregud)" tillsammans med Nebay Meles blev direkt placerad på både Gaffa och Nöjesguidens "bäst just nu"-listor och snart väntar singelsläpp med Ayla. Broder John jobbar just nu för fullt på sin andra platta, men gör en exklusiv Norrlandsspelning på Trästocks förfest den 15 juni.

Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/66iUd3sGrtkATTS7FHWPe4

32984782_10155659293021158_9012111705190170624_n.jpg

- - BLENDA - - 
Musikaliska alfahonan Blend är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahonta. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde-soundet från producent kollektivet Edgeolog i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blend heter Chil och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.
Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blend ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. “Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas det starkt, direkt och stökigt - bra.” Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blend sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden.
“I mitt team är jag alltid prio ett”

LYSSNA HÄR: 
 

1-Blenda25399-1.jpg
Source: https://www.facebook.com/events/5872344449...

GET ON STAGE 23/5

"GET ON STAGE!!" 

Det är snart dags för den andra kvällen av dessa två. Då medlemmarna i KF Mullberget ges möjlighet att ställa sig på scenen. Se till att inte missa detta. Ta del utav Skellefteå levande musikliv och pallra er till Mullbergets spellokal! 

Datum: 23/5
Start: 19:00
Entré: GRATIS

BANDEN SOM UPPTRÄDER: 
Earthman Jam
The Ovio
Rhomb
Enemy Within

Till fb-evenemanget: https://www.facebook.com/events/127908921381409/?active_tab=about

 EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

 THE OVIO

THE OVIO

 EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

 ENEMY WITHIN

ENEMY WITHIN

ÖPPET HUS PÅ MULLBERGET 26/5

Äntligen är det dags för oss på Mullberget att bjuda in allmänheten! Den 26/5 välkomnas alla åldrar att prova på våra verksamheter. Mer info kommer framöver men det här kan vi lova än så länge, du kommer kunna: 

-Kika in på banden som repar i sina replokaler

-Prova på ljud- och ljusteknik

-Prova på att spela in i studio

-Spela in framför green screen i filmlokalen

-Prova på att måla/kreera i ateljén

-Sätta dig in i Trästock och bli peppad på att volontära på festivalen

-Köpa fika!!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOKEVENEMANGET!

Öppet hus vår 2018 klar.jpg

SUPERHELG PÅ MULLBERGET

Nästa helg, 11-12/5 händer det grejer på Mullberget! Huset öppnas för två kvällar med olika arrangemang. Båda två lika värda att besöka och unika i sitt slag. För dig som älskar pop och livemusik, helt enkelt. Se till att kolla in i kalendern här på hemsidan, eller kika in på vår facebooksida för ännu mer information. 
Missa inte dessa lovaktiviteter! 

11/5 - DEN STORA FLYKTEN, DUSCHPALATSET OCH LUDVIG HEDENSTRÖM PÅ MULLBERGET! 
Fredagkvällen välkomnar vi dessa tre akter för en helkväll i Mullbergets spellokal. Massa bra popmusik för liten som stor. Barn som vuxen, gammal som ung. Se till att spendera fredagskvällen i gott sällskap. Det här får ni inte missa! 

Öppna dörrar från 19:00! 
Inträde: 50kr
Biljett-länk för förköp: https://billetto.se/sv/e/den-stora-flykten-duschpalatset-pa-mullberget-biljetter-287774
Till evenemanget: https://www.facebook.com/events/370705106766687/

PNG HEADER .png

12/5 - GARLAND bjuder in till Workshop OCH Konsert
Äntligen är det dags för dig som intresserar sig av livelooping och dess alla funktioner att pallra dig till Mullberget. 
På dagen har vi workshop i just livelooping tillsammans med Garland. Se till att anmäla intresse till info@mullberget.se, begränsat antal platser! 

Starttid konsert: 19:00
Starttid workshop: 14:00

Mer info i fb-evenemanget här: https://www.facebook.com/events/204019513711863/
KOSTNADSFRI Workshop och konsert, så se till att definitivt inte missa detta. 

garland.png

GET ON STAGE!

"GET ON STAGE!!" 

Det är definitivt dags för KF Mullbergets medlemmar att visa vad de går för. Två tillfällen ges de möjlighet att ställa sig på scenen i spellokalen. Musik i alla dess möjliga former kommer att presenteras, kanske även något annat utav de konstuttryck som huserar i Mullbergets lokaler. 

Se till att markera i kalendern och besök oss dessa kvällar. Vi törs lova att de blir både underhållande och innehållsrika! 

AKTER 18/4: 
NOT AN EXCUSE - FANNY LUNDMARK - ORCUS - A TEMPORARY ACT - OXYGEN


Datum: 18/4 & 23/5
Start: 19:00
Sluttid: Beroende på antal akter sätts sluttid utefter det. Håll utkik i evenemanget vilka akter som uppträder! 
Entré: GRATIS
Fika: Något sött till kaffet för de intresserade! 

PEPP! VI SES!

on stage förslag.png
Source: https://www.facebook.com/events/1279089213...

Psst...snart dags för ImPrint!

Nedräkningen fortsätter till Berättarfestival och "ImPrint"! 
Vi tog ett snack med Barnet, akten som serverar musik i slutet av kvällen. Musik som både väcker tankar och känslor när en lyssnar på vad som faktiskt formuleras.

Vad är det för berättelse som ni kommer att dela med er av denna kväll? 
"-Varje låt har en egen berättelse och ett tema som den berättelsen belyser. Det kan vara teman som liv, död, förgänglighet, feminism, vänskap, drömmar, sorg, glädje osv. En konsert med oss är ett kollage av historier som kan handla om allt mellan att vilja vara kvar i en stund som snart är över, om kampen i att försöka bli tagen på allvar, om hur vackert det är när ens mamma gråter mer än en själv när ens kanin dör och den högtidligt ska överlämnas till sopbilen pga vinter och tjäle i marken. Om att få vara arg och förbannad över att bli betraktad som ett ägg som när som helst kan gå sönder..."

Hur kommer det sig att ni valt att gå just ett barns väg i ert textförfattande? 
"-Det började nog med att vi ville skriva om stora livsfrågor som ibland kan kännas svåra att fånga och ta till sig genom ett intellektualiserat vuxenspråk. Genom att försöka se oss själva genom ett barns ögon tvingas vi att använda ett enkelt språk utan svåra ord eller formuleringar, vilket ibland kan fånga känslor på ett mer direkt sätt. Vi har upptäckt att genom begränsningar, både musikaliskt och textmässigt så kan vi motsägelsefullt nog vinna en frihetskänsla. Ett barns perspektiv medför också mycket fantasi, att en text får lov att plötsligt bli overklig, osammanhängande och kanske humoristisk. Vi är nog rätt så inspirerade av barns hjärnor och deras kloka, rättframma och fantasifulla sätt att se på världen."

/Frida & Barnet

Se till att kolla in deras senaste musikvideo för låten "Vargarna". Den låt som handlar om en kraft som är omöjlig att stoppa när vi bara blir fler och fler. Extra aktuellt då med släppet och #Metoo-vågen!

Vi ses HÄR på Mullberget 11/4, ORIMLIGT ATT MISSA! ☀️

Source: https://www.facebook.com/events/2269232596...

ImPrint - Helkväll på Mullberget tillsammans med Berättarfestivalen!

- En kväll med blandade uttryck som gör avtryck. Musik, nycirkus och berättande.

Berättarfestivalen firar 10 år och arrangerar tillsammans med KF Mullberget en helkväll på Mullberget! På scenen ställer sig akter från hela Sverige. De alla har gemensamt att de serverar en massa intryck för dig som besökare att insupa och ta del utav. Livsberättelser, texter om aktuella ämnen, rörelser som förkroppsligar känslorna och toner som ljuder på det sätt som griper tag i en.
Det är en härlig blandning akter som tillsammans kommer lämna dig med många berikande intryck.

Vi välkomnar Barnet, Kajsa Bohlin, Francesca Vincentie och Fanny Lundmark upp på scenen.
-Gratis för dig som besökare!!
-Fika till försäljning (självkostnadspris)
-Programstart 18:30
-Mullberget håller öppet lokalerna denna kväll mellan 18:00-22:00

PS. Kom ihåg att vi inte kan ta in obegränsat med besökare, max är 150 personer så kom i tid ifall du vill vara säker på en plats!!

berättarfestivalen banner .png

- - - - AKTER UNDER KVÄLLEN - - - -

BARNET

Barnet är en trio från Umeå och Österlen som gör elektronisk experimentell-pop med texter som bland annat handlar om läxor, önskelistor och vargar. Av HYMN har Barnets musik beskrivits som ”…underfundiga popmelodier med diskbänksrealistiska titlar som ”Tavlan”, ”Löken” och ”Skotern”. Fantastiskt!”. I gruppen finns Frida Johansson, Love Kjellsson och Linnea Nilsson vilka tidigare gjort musik ihop i band som Väärt och Kraja. 2017 släpptes EPn "min systers hund", bland annat uppmärksammad för den svenska tolkningen av Twin Peaks-temat. Under 2018 är Barnet aktuella med sitt debutalbum.https://open.spotify.com/artist/7uAq9aTeQN8u8CmpEVCC2M

KAJSA BOHLIN
Akrobat, performanceartist och poet. Utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon upptäcktes redan som 8-åring av den legendariske cirkusartisten "Reino" och har hela världen som arbetsfält. Såväl som att göra egna föreställningar har hon jobbat med bl.a Cirk La Putyka, Seven Fingers, Cirkus Cirkör, och inte minst på Göteborgs Stadsteater. 2005 började hon tävla i poetry slam, skrivandet har sedan dess varit en stor del av hennes liv, och 2016 skrev hon text-manus till cirkus Cirkörs jubileumsföreställning ”Borders”. Hon älskar att jobba med humor, har ett konstant behov att skapa och en passion för slumpmässig absurditet.
http://kajsabohlin.com/

FRANCESCA VINCENTIE
"MANIFESTERA DITT URSPRUNG." Ett dokumentärt musikprojekt som bottnar i berättelser från Java, Västerbotten & Lappland, av och med Francesca Vincentie.

"Du är en fågel, ung och vaken. Du är gul och blå. Du är röd och du är vit. Du har flugit över tiotusentals ögrupper, över stora öppna hav. Korsat djupa gruvor, tät regnskog, brusande älvar, vilande vulkaner & höga fjäll.Du har bevittnat krig & flykt. Midnattsol och tyfoner. Malmfält & ristrappor.Du har landat och vilat dina vingar, tittat och försökt förstå

-Hur allt hänger ihop och får plats i en och samma kropp. Du sjunger på olika sånger, från olika platser och ditt hjärta är fyllt av alla melodier. Du vill nu sjunga ut, berätta vad du sett och aldrig glömma ur vad du är sprungen".

FANNY LUNDMARK

Kf Mullbergets egna medlem och stolthet som musiker ställer sig på scenen för att framträda med sitt egna material. Sedan Fanny började sin resa som låtskrivare så har hon utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik.
Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar kommer hon att bjuda på. Låtar som tillsammans med gitarren fått ta sin tid att formas. Hon inleder kvällen med stora kliv.
https://soundcloud.com/search?q=fanny%20lundmark

Berättarfest. affisch kopiera JPG.jpg

Läs mer om denna kväll samt ta del utav fler programpunkter:
www.berattarfestivalen.se

- KF Mullberget som organisation jobbar för att erbjuda tillgänglig kultur för alla. Lokalerna är anpassade även för de med rullstol, meddela personalen på plats så visar de vägen. Denna kväll har också sittande publik och behöver en sitta nära scenen pga t.ex. hörsel- eller synnedsättning, skicka ett mejl till info@mullberget.se så kan vi reservera plats åt er -

Kontaktuppgifter till spelställe: info@mullberget.se / 0910-18333

Source: http://facebook.com/mullberget.se

MUSIKBRUKETS AVSLUTNINGSKONSERT

Dags för den senaste gruppens deltagare i Musikbruket att ställa sig på scenen! 
Torsdag 1/3 med start klockan 19:00 bjuds släktingar, vänner, föreningsmedlemmar och allmänheten in till att ta del utav deras debut på en riktig scen. 

Ta med dig någon i armkrok och kom till Mullberget denna kväll så stöttar vi inte bara dessa unga men kanske också får ta del utav framtidens stjärnor!! 

GRATIS ENTRÉ - ALLA VÄLKOMNA
FB-EVENT: https://www.facebook.com/events/153848125327615/

Musikbruekt bild.jpg

- Projektet Musikbruket har pågått sedan i november då ungdomar mellan 13-16 år har träffa en äldre föreningsmedlem ungefär en gång i veckan för att prova på hur det är att spela i band. Kulmineringen och avslutningen av detta faller sig naturligt till att bli ett uppträdande. Någonting som föreningen hoppas bidrar till att dessa deltagare och andra unga inspireras till att fortsätta med musik (kanske också i just vår förening)! 

Source: https://www.facebook.com/events/1538481253...

DISCO - FREDAG 23/2

Psst! 
På fredag så anordnas det disco i vår konsertlokal igen, för er som går i årskurs 3-7. Detta görs av DJ-gruppen "KlubN" som bara är några få utav alla ungdomar som är medlemmar hos KF Mullberget. 
Inför det här har de övat på DJ-bordet, fixat entrévärdar, fb-evenemang, affisch, kioskförsäljare, ljus- och ljudteknik. Precis allt som krävs av en arrangör!

10kr i inträde, öppet mellan 18-22:00. 
Kioskförsäljning och riktigt bra dansgolv utlovas.
Klicka "ja" i evenemanget och ladda upp för en himla rolig kväll!

VI SES!

jojo hela.jpg