NYTT SAMARBETE - GAME OVER MUSIC FESTIVAL

Äntligen är det dags att för KF Mullberget och Nordskens vänner att slå ihop på Skellefteås bästa sändningstid. I anslutning till Nordsken arrangeras livemusik på Folkparken. 
Metal, rock och alternativ musik kommer att presenteras på den legendariska scenen. 

Det här är någonting för dig som är över 18 år och som antingen deltar på Nordsken eller helt enkelt bara vill ta del utav riktigt bra musik. 
En årlig tradition tar sin början den 1:a juni 2019. 

Se till att ta del utav piloten av Nordskens officiella efterfest. Vi lovar att det blir ösigt!

Akter presenteras inom kort - håll utkik!

FACEBOOK-EVENEMANG

BILJETTER REDAN NU

Game_Over_logo_with_skull.png


Visst ses vi till helgen ?

På kontoret händer det grejer, varje dag och året om!

Just nu så planeras och smids det planer inför stundade helg. Uje Brandelius gör nämligen ett åter-nedslag i Skellefteå med sin föreställning “Spring, Uje, Spring”. En fantastiskt hyllad föreställning som alla borde se, ung som gammal, frisk som sjuk.

Biljetter säljs hos Skellefteå turistcenter eller via tickster.com

Vi hoppas verkligen att ni tar chansen att se detta, då det med största sannolikhet är sista tillfället som geniet presenterar detta!

Bild, källa TT.

Bild, källa TT.

Johan Airijoki och Mi von Ahn till Skellefteå: "Ser framemot det"

“Norrbottniskt sväng, med texter som bottnar i en vardag i Malmfälten och reflektioner kring sig själv. På lördag kommer Johan Airijoki med Malmfältens rockklubb och Mi von Ahn till Skellefteå.

Trästockfestivalen, 2017. Inne i Campustältet var det fullt, och publiken rycktes med i vardagsbetraktelser från Malmfälten. För Johan Airijoki, som stod på scenen, var det en speciell stund. 

– Ja, det var en av de bästa spelningarna jag varit med om. Så det känns väldigt roligt att komma tillbaka till Skellefteå igen, jag ser framemot det.

På lördag intar han Nordanåteaterns scen, med musikerna i Malmfältens rockklubb och Mi von Ahn. I tonerna ryms Gällivare och Malmfälten, skoterfärder på väg hem från byakrogen men också självinsikt och funderingar.

–  Jag har rötterna i ett norrländskt perspektiv, och jag skriver mycket om betraktelserna från där jag bor och sådant som omger mig, säger han.

Johan Airijoki har en bakgrund i band som Tusenbröder och Väärt, som han fortfarande spelar i. Men till skillnad från Väärts finstämda pop är hans egen musik en blandning av olika stilar, med allt från rivig blues, pop och country.

– Jag vill spela svängig musik med mycket närvaro, det blir mycket blues och groove.”

16266269_1376473012376325_326234098330616438_n.jpg

Utdrag ur Norrans artikel 31/1-2019, skriven av Maria Wallin

Fullständig intervju HÄR


Vi längtar...

Mi von Ahn ger smakprov på hur fantastisk liveupplevelsen med henne är.

På lördag supportrar hon Johan Airijoki på Nordanåteatern. Det finns ingen anledning att inte dyka upp!


In å haffa biljetter direkt HÄR

Vi närmar oss 2:a februari!

Johan Airijoki + Malmfältens rockklubb förbereder sig för att inta Skellefteå.

Snart är det bara TVÅ veckor kvar och biljetterna säljer på. Hoppas att du tar med dig de du tycker om och besöker detta!

Nordanåteatern intas av helt otroligt duktiga musiker i. Johan Airijoki som 2017 smällde av en euforisk spelning i Trästockfestivalens Campustält tillsammans med Malmfältens rockklubb. I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

På scenen ställer sig också Mi von Ahn. Även hon en artist med rötterna i Norrland. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Sammantaget vet vi att det här kommer att värma upp februaris iskalla klimat till en kokandes kväll på Skellefteås klassiska scen. Med varma, inbjudande och helt fantastiska artister är det här någonting du absolut inte får missa!

När? 2 februari 2019
Tid? Support 19:00, Johan Airijoki + Malmfältens rockklubb 20:00
Plats? Nordanåteatern, Ernst Westerlund allé Skellefteå
Ordinarie pris: 220kr + serviceavgift
Medlemspris: 170kr (köps med kampanjkod via Tickster - meddela kontoret)

Läs mer om evenemanget på KF Mullbergets Facebook - EVENEMANG

Förköp - KLICKA DIG VIDARE HÄR! 


Uje Brandelius återvänder!

Kulturföreningen Mullberget har äran att ta emot Uje Brandelius till Skellefteå igen!

För dig som missade sist, som hört om den fantastiska Uje. Eller för dig som letar någonting nytt att inspireras och utvecklas utav. Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring - nu i en soloversion. Succén som hade premiär 2016 och som redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten har nu bearbetats till en intimare version av sig själv.

Biljetter finns hos Tickster eller Skellefteå turistcenter!

Biljettpris ordinarie: 250kr + serviceavgift

Medlemspris: Aktiv medlem i KF Mullberget 160kr + ev serviceavgift (kontakta Mullberget för bokningskod)

banner utan logo .png

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan. Spring, Uje, spring har tidigare turnerat Sverige runt med band under 2017-2018 för fullsatta hus inklusive sexton föreställningar på Stockholms Improvisationsteater, tolv föreställningar på Södra Teatern och två på Dramaten i Stockholm.Sagt om föreställningen:

”Det bästa på svensk scen just nu.” – Jan Gradvall, DI Weekend

”Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius soloshow är en fantastiskt rolig och gripande föreställning. Den borde filmas och sändas i tv på julafton varje år.” – Dagens Nyheter 5/5

”Uje Brandelius är inte långt ifrån perfekt.” – Norrbottenskuriren

”En osannolikt bra föreställning som är rolig, sorglig och resonerande om vart annat.” – Västerbottens-kuriren

”Passa på att se Uje Brandelius om ni får chansen, för om det är något han lärt oss denna kväll så är det att inte skjuta upp saker.” – Norrköpings tidningar 5/5

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

Source: https://www.facebook.com/events/5424559195...

JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB + MI VON AHN

Äntligen kan vi presentera ett av våra framtida arrangemang!

Nordanåteatern intas av helt otroligt duktiga musiker i februari 2019. Johan Airijoki som 2017 smällde av en euforisk spelning i Trästockfestivalens Campustält tillsammans med Malmfältens rockklubb. I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

På scenen ställer sig också Mi von Ahn. Även hon en artist med rötterna i Norrland. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Sammantaget vet vi att det här kommer att värma upp februaris iskalla klimat till en kokandes kväll på Skellefteås klassiska scen. Med varma, inbjudande och helt fantastiska artister är det här någonting du absolut inte får missa!

När? 2 februari 2019
Tid? Support 19:00, Johan Airijoki + Malmfältens rockklubb 20:00
Plats? Nordanåteatern, Ernst Westerlund allé Skellefteå
Ordinarie pris: 220kr + serviceavgift
Medlemspris: 180kr (köps direkt på kontoret för dig som är medlem i KF Mullberget)

Läs mer om evenemanget på KF Mullbergets facebook- eller hemsida. Förköp finns att köpa redan nu - KLICKA DIG VIDARE HÄR!

banner airijoki png.png

FULLSTÄNDIGA PRESSTEXTER
JOHAN AIRIJOKI
Erik Lundin kallade sig för en förortsgriot. Jag försöker vara en bruksortsgriot.” - Johan Airijoki 

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj 2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med Sofia Jannok och Skator. 

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP ”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna. 

Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina 

"Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki." -NSD 
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hhMrQIiDgOg
Spotify:  
https://open.spotify.com/artist/44QHMw19l7LtXTOsgBcFzv?si=8d_-G6_-R7ylez989awKtQ


MI VON AHN

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop
med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism. Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving...” och drar paralleller till The War On Drugs. Västerbottenskuriren skriver ”... aningar av Fleetwood Mac och kanske även Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv”. 

Hösten 2018 släpps debutalbumet Signals, via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Under arbetet har ertalet singlar släppts, vilka i skrivande stund genererat drygt 800 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på ertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Mi tilldelades även under 2017 STIM-stipendiet för sitt låtskrivande. 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1mnDmzlcxnxJ5Z3Y55JiLb?si=JnCZFduaQSOO9hL8rWovFw
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nbjPHd6A4jM

affisch airijoki.jpg

FULLT ÖS PÅ LÖRDAG - MISSA INTE!

På lördag intar Mullberget Nordanå!

Hela byggnaden på Nordanå fylls utav kulturföreningar till helgen 17-18/11. Mullberget tar plats i egen regi med Kajsa Cederlund och Fanny Lundmark. 16:00 kör de igång på Nordanå Bar & Café.

I anslutning till denna dag medverkar också KF Mullberget i en presentation av “Skellefteå Musikaliska” - ett framtidsprojekt där visionen om att kunna fylla Nordanås lokaler efter omflytt av kulturverksamhet när Skellefteås kulturhus står på plats.
Den biten startar redan 13:00.

Och, för er som kanske inte har möjlighet att närvara på programpunkterna kan ändå kika in. Det händer inte bara en massa annat utan vi ställer också ut alla Trästockaffischer i caféet! Alltså de original som finns kvar sedan 1991 - coolt va?

Som sagt, Nordanå är stället att hänga på till helgen. Hoppas vi ses där!

Hela programmet kan ni hitta HÄR

fullt ös .png

Café Advent kommer tillbaka!

Varmt välkommen till Café Advent!

En serie av spelningar för dig som vill värma upp inför julen på bästa sätt; Med kaffe, fika, glögg, och musikaliska framträdanden.

Varje Advent kommer det att bjudas på skön live-musik från olika lokala förmågor. Vid varje tillfälle ställer vi två akter på scenen som garanterat kommer lysa upp i detta vintermörker.

- Fri Entré -

För att summera; Här har du 6 goda anledningar till varför du borde komma och hänga på Café Advent;

- 8 grymma akter, där har du egentligen åtta grymt bra anledningar

- Du behöver inte göra några planer fyra söndagar i rad

- Chansen att delta i och stötta det lokala musiklivet

- Möjligheten att för en billig penning köpa sig lite gott fika

- Göra något produktivt och roligt, PÅ EN SÖNDAG, HELT GALET

- Gratis inträde. Nu har du ingen anledning att inte komma och njuta

CAFEADVENTaffisch2018.png


- - - - - - MER INFO OM AKTERNA UNDER RESPEKTIVE EVENT I KALENDERN - - - - -

Håll utkik här på hemsidan eller på FACEBOOK för uppdateringar!IKVÄLL - kom på start up för amatörteater!

Ikväll så är det äntligen dags för en första träff med starten för amatörteater!

Västerbottensteatern i egenskap av Lillemor Skogheden samt ABF och så klart vi från Mullberget kommer att delta för att presentera och informera vad som händer framåt.
Vi startar 18:00 i Mullberget spellokal. ALLA är välkomna oavsett ålder eller tidigare erfarenhet av just teater.

Är du nyfiken så kika in ikväll! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses! 

Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den och anmälan krävs).


Önskar du kontakta Mullberget med funderingar så går det bra här på facebook eller till: info@mullberget.se
Lokalerna på Mullberget är tillgänglighetsanpassade. Önskar ni assistans så ta kontakt med närvarande personal.

Mullberget på Nordanå!

Mullberget intar Nordanås kulturdagar "Fullt ös"!

På scenen ställer sig Fanny Lundmark med Lina Eriksson och Kajsa Cederlund. En stor blandning av egenkomponerad musik med rötter i både rock och pop. Allting anpassat till det avskalade formatet på just caféscenen på Nordanå.

Här får föreningen en chans att visa upp sina talanger och presentera det som faktiskt utövas just nu i vårt egna kulturhus.

Missa inte att ta del av detta!
När? 17/11 med start 16:00

- FANNY LUNDMARK -

fanny lundmark.jpg

Fanny har utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik. Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar bjuder hon på. Till hjälp på bas och stämsång har hon ännu en gång äran att gästas av Lina Eriksson.

LYSSNA HÄR


DC180F92-50BC-45B0-8713-0A6DF23CD699.jpeg

- KAJSA CEDERLUND -

“Min musik och syftet med den har utvecklats och ändrats mycket på mina 15 år, men en sak har alltid varit detsamma, min kärlek till den. Mina egenskrivna låtar handlar om händelser och känslor som jag tror många kan eller kommer kunna relatera till!

Jag gillar att lyssna på all sorts musik men spelar oftast pop eller soul när jag uppträder!”

Lyssningslänk HÄR


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dessa dagar är Nordanå och programmet fyllt utav kultur i olika former anordnat av Skellefteås föreningar. Mer info om idén och program finns på Skellefteå kommuns hemsida: https://www.skelleftea.se/evenemang/2018/11/17/fullt-os

Har du funderingar ang tillgängligheten eller annat rörande platsen, kontakta Nordanås reception: 0910-73 55 10 / receptionen.nordana@skelleftea.se

Övriga frågor gällande evenemanget tas med Mullberget direkt (kontaktuppgifter under fliken “kontakt”)!


AMATÖRTEATER PÅ MULLBERGET!

Äntligen så kan KF Mullberget bjuda in för teaterintresserade till en start up-träff!

Tillsammans med Västerbottensteatern och studieförbundet ABF så öppnar vi för de som idag kanske inte har en plattform att utöva sin teater på. För dig som spelat teater på amatörnivå, eller för dig som väldigt gärna vill börja någonstans!

Startskottet för detta går den 7/11 klockan 18:00
Då är ALLA välkomna till Mullbergets spellokal. Inblandade organisationer presenterar sig och sin del i projektet och du som intresserad får en chans att peppa inför att faktiskt utöva teater.
Alla åldrar är välkomna men de som väljer att sedan ta chansen att utöva på Mullberget behöver jobba självständigt. Det kan innebära att du är allt från 16 till 70 år.

Är du nyfiken så kika in på första träffen! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses!

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).
Veckans tips #2

Torsdag är här vilket betyder veckans tips!

Denna vecka riktar vi oss till musiker, arrangörer och andra kulturaktörer i Skellefteå och Västerbotten. Vi listar nämligen workshops, öppna scener, stipendium, arrangemang och happenings som en bör kolla in. Och så klart också ta chansen att delta på!

ÖPPEN SCEN DELUXE
17-18/11 är det “Fullt Ös” på Nordanå i Skellefteå. Skellefteå riksteaterförening bjuder in allmänheten till att ta plats på scenen. 3 min får du på dig att göra din grej!
För mer info kontakta dem på: 0910 - 125 03, skelleftea.teaterforening@telia.com
Hitta vidare HÄR

FILMINTRESSERADE SKELLEFTEÅ & UMEÅ

  • För de som söker vardagsaktiviteter och dessutom besitter ett stort intresse av film - ta del utav Skellefteå filmstudios sortiment! Här visas det som inte kommer upp på SF Bio. Kvalitetsfilm i mindre format.
    Där köper du terminskort som medlem och får ta del utav allting som smälls upp på duken. Perfekt i höst- och vintermörkret!
    MER INFO HÄR

  • För de bosatta eller förbipasserande i Umeå bör också ta en svängom till konceptet “Short break”. Kortfilmer i bästa format. Evenemang läggs ut löpande så håll utkik på deras facebook.
    HÄR HITTAR DU DEM

Salong1.JPG

DANSWORKSHOP
Passa på att ta del utav Erik Linghedes workshop när den kommer till schtaan. Den tar plats på Mullberget i Skellefteå dans och balettförenings lokaler.

Fredag afton 16/11, från 15 år och uppåt.

MER INFO HÄR

26736292-tllyk.jpg

ÖPPEN SCEN 13/11 och 11/12

“Här börjar det.
Vill du vara med och ta plats på kulturens olika offentliga scener och rum? Det kan vara genom att framföra din egen koreograferade dansföreställning, läsa din nyskrivna dikt eller spela med i ett etablerat band för en kväll.

Eller något helt annat – det är upp till dig!

Vi vill stödja nya och framåtsträvande kulturutövare, oavsett ålder. Vi tror att det är genom att testa, öva och våga göra som en kommer än längre i sitt skapande – något både konstnären och omgivningen får glädje av. Därför erbjuder vi inom konceptet ”Här börjar det” scener och rum att göra din grej i och kopplar ihop gamla med nya kulturaktörer allt för ett än mer spännande och långsiktigt hållbart kulturliv i Skellefteå.
Det vi förväntar oss är ambitionen. Det vi önskar oss är det vågliga. Det vi vill är att lära oss mer inför framtiden tillsammans med dig!”

Höstens datum 
9 oktober - Ssewa Ssewa
13 november - bokningsbart datum
11 december - bokningsbart datum

Skellefteå kulturnämnd anordnar detta, länk HÄR

http://visitskelleftea.se/wp-content/uploads/2018/10/%C3%B6ppen-scen-logga-508x336.jpg

UNGDOMSSTIPENDIUM för kulturutövare i Skellefteå kommun!

Är du under 26 år och utövar någon form av kultur i Skellefteå så passa på att ta chansen till att bli stipendiat. Eller, nominera någon du känner till som förtjänar ekonomiskt stöd till att förverkliga sin konstform!
Senast 29/10 tas nomineringar och anmälningar in.
HÄR hittar du mer information och blankett.

43641675_2120026414683875_2256605186304770048_o.jpg

Veckans tips!

Framöver kommer vi att publicera ett inlägg i veckan som tipsar om arrangemang, konserter, kulturaktiviteter och låtsläpp. Allting med utgångspunkt i Skellefteå kommun med sin omnejd. Mullberget vill peppa fler att se sig om och ta del utav allting som florerar!

VECKA 41

Har du inte upptäckt dem ännu så är det definitivt dags!
PAREIDOLIA kan vi avslöja alldeles precis har spelat in material i studion. Med andra ord så luktar det singelsläpp så småningom…kul tycker vi!

På Trästockfestivalen 2018 gjorde de sitt första framträdande. Och ett extraordinärt sådant. Med låååånga låtar, mycket ös och publik som fick upp ögonen för sitt nya favoritband - blev det en succé! Lappland Woodstock hann de också med en sväng i somras.

Som partiska föreningsvänner så hoppas vi på mycket mer i framtiden.

Kolla in dem, följ dem och håll utkik efter mer musik!

HÄR HAR NI DERAS FB-SIDA

PAREIDOLIA.

PAREIDOLIA.

Föreningens finest beskriver sig så här:
Optiska ljudillusioner, auditiva synvillor, skräniga visor och melodiös hårdrock. Vox , Guitars: Funny Landmark Guitar:Joakim Engström Bass:Jonathan Norén Brännström Drums: Marcus Hedström

Tips - Stand up Klubb Fanny!

Fredag 28/9, alltså nästa vecka, kommer Klubb Fanny till schtaan!
Det är Skellefteå riksteaterförening som arrangerar och vi vill så klart tipsa vidare. Stand Up är ju någonting vi tycker är minst sagt skitkul!


Dra med vännerna eller familjen och starta helgen på bästa sätt. Samma kväll är det Frikväll i Skellefteå centrum så överallt händer det grejer. Affärer och butiker har öppet till 21 och evenemang likt detta kan en kila på mellan shoppingturerna.
75kr/biljett för student och de som är under 25år, megabra!

Vi ses där!!
FB-event med biljettlänk: https://www.facebook.com/events/2075191805825294/

Turné PNG.jpg

Höst och omstart!

Nu var det ett tag sedan KF Mullberget var aktiva här på hemsidan. En av anledningar kaaanske berodde på att vi skapade Sveriges bästa gratisfestival. Hela juli las det ner otaligt många timmar för att bjuda besökare på kultur i alla dess former. Musik, stand up, dans, teater, film, poesi, konst och allt där emellan. Värme, fullt med människor och trevliga dagar resulterade i många fina minnen att ta med sig vidare in i denna höst. 

KF Mullberget har många utmaningar framför sig och är också redo för att ta sig an nya projekt och samarbeten. Samtidigt som kärnverksamheten prioriteras och ska florera så som den alltid gjort. Med ett stundande årsmöte och sedan styrelseutbildning och planering för de nyvalda, så laddar vi upp rejält inför brainstorming-dagar. Sällan blir en så arbetsam som när bidragsansökningar för kommande år ligger på planeringsbordet. Oj så mycket vi har att se framemot. Och jisses så många möjligheter vi har! 

Snart presenteras evenemang, workshops och annat som vi kommer att hitta på här framöver. Håll utkik! 

En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

Trästockförfesten 2018!

Dags att peppa inför Trästockfestivalen med den traditionsenliga Trästockförfesten. Denna gång ställer sig Broder John och Blenda på scenen och kommer att leverera ett GRYMT dansgolv!

Alla från 18 år och uppåt är välkomna till klubb V 15/6. Klubben håller öppet precis som vanligt (men för sista helgen i sommar). Vi fyller övervåningen med Trästockpepp. Missa ej! 

Biljettpris: 100kr (förköp via Keyflow: https://www.keyflow.com/events/54306/skelleftea/klubb-v/trastockforfesten-2018-18)

- BRODER JOHN - 
Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3. Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John för första gången till Skellefteå efter en vinter och vår av hyllade spelningar med ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver "Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.". Samma tidning utnämnde dessutom plattan till en av 2016 års bästa släpp.

Storspovsmånadssläppet "21 g (herregud)" tillsammans med Nebay Meles blev direkt placerad på både Gaffa och Nöjesguidens "bäst just nu"-listor och snart väntar singelsläpp med Ayla. Broder John jobbar just nu för fullt på sin andra platta, men gör en exklusiv Norrlandsspelning på Trästocks förfest den 15 juni.

Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/66iUd3sGrtkATTS7FHWPe4

32984782_10155659293021158_9012111705190170624_n.jpg

- - BLENDA - - 
Musikaliska alfahonan Blend är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahonta. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde-soundet från producent kollektivet Edgeolog i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blend heter Chil och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.
Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blend ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. “Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas det starkt, direkt och stökigt - bra.” Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blend sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden.
“I mitt team är jag alltid prio ett”

LYSSNA HÄR: 
 

1-Blenda25399-1.jpg
Source: https://www.facebook.com/events/5872344449...

GET ON STAGE 23/5

"GET ON STAGE!!" 

Det är snart dags för den andra kvällen av dessa två. Då medlemmarna i KF Mullberget ges möjlighet att ställa sig på scenen. Se till att inte missa detta. Ta del utav Skellefteå levande musikliv och pallra er till Mullbergets spellokal! 

Datum: 23/5
Start: 19:00
Entré: GRATIS

BANDEN SOM UPPTRÄDER: 
Earthman Jam
The Ovio
Rhomb
Enemy Within

Till fb-evenemanget: https://www.facebook.com/events/127908921381409/?active_tab=about

EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

THE OVIO

THE OVIO

EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

ENEMY WITHIN

ENEMY WITHIN

ÖPPET HUS PÅ MULLBERGET 26/5

Äntligen är det dags för oss på Mullberget att bjuda in allmänheten! Den 26/5 välkomnas alla åldrar att prova på våra verksamheter. Mer info kommer framöver men det här kan vi lova än så länge, du kommer kunna: 

-Kika in på banden som repar i sina replokaler

-Prova på ljud- och ljusteknik

-Prova på att spela in i studio

-Spela in framför green screen i filmlokalen

-Prova på att måla/kreera i ateljén

-Sätta dig in i Trästock och bli peppad på att volontära på festivalen

-Köpa fika!!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOKEVENEMANGET!

Öppet hus vår 2018 klar.jpg