FULLT ÖS PÅ LÖRDAG - MISSA INTE!

På lördag intar Mullberget Nordanå!

Hela byggnaden på Nordanå fylls utav kulturföreningar till helgen 17-18/11. Mullberget tar plats i egen regi med Kajsa Cederlund och Fanny Lundmark. 16:00 kör de igång på Nordanå Bar & Café.

I anslutning till denna dag medverkar också KF Mullberget i en presentation av “Skellefteå Musikaliska” - ett framtidsprojekt där visionen om att kunna fylla Nordanås lokaler efter omflytt av kulturverksamhet när Skellefteås kulturhus står på plats.
Den biten startar redan 13:00.

Och, för er som kanske inte har möjlighet att närvara på programpunkterna kan ändå kika in. Det händer inte bara en massa annat utan vi ställer också ut alla Trästockaffischer i caféet! Alltså de original som finns kvar sedan 1991 - coolt va?

Som sagt, Nordanå är stället att hänga på till helgen. Hoppas vi ses där!

Hela programmet kan ni hitta HÄR

fullt ös .png

Café Advent kommer tillbaka!

Varmt välkommen till Café Advent!

En serie av spelningar för dig som vill värma upp inför julen på bästa sätt; Med kaffe, fika, glögg, och musikaliska framträdanden.

Varje Advent kommer det att bjudas på skön live-musik från olika lokala förmågor. Vid varje tillfälle ställer vi två akter på scenen som garanterat kommer lysa upp i detta vintermörker.

- Fri Entré -

För att summera; Här har du 6 goda anledningar till varför du borde komma och hänga på Café Advent;

- 8 grymma akter, där har du egentligen åtta grymt bra anledningar

- Du behöver inte göra några planer fyra söndagar i rad

- Chansen att delta i och stötta det lokala musiklivet

- Möjligheten att för en billig penning köpa sig lite gott fika

- Göra något produktivt och roligt, PÅ EN SÖNDAG, HELT GALET

- Gratis inträde. Nu har du ingen anledning att inte komma och njuta


- - - - - - - - - - - AKTER PRESENTERAS SNART - - - - - - - - - - - - - -

CAFEADVENTaffisch2018.jpg

Håll utkik här på hemsidan eller på FACEBOOK för uppdateringar!

IKVÄLL - kom på start up för amatörteater!

Ikväll så är det äntligen dags för en första träff med starten för amatörteater!

Västerbottensteatern i egenskap av Lillemor Skogheden samt ABF och så klart vi från Mullberget kommer att delta för att presentera och informera vad som händer framåt.
Vi startar 18:00 i Mullberget spellokal. ALLA är välkomna oavsett ålder eller tidigare erfarenhet av just teater.

Är du nyfiken så kika in ikväll! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses! 

 Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Bild från multilokalen med plats för dans-, teater- och mediaverksamhet!

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den och anmälan krävs).


Önskar du kontakta Mullberget med funderingar så går det bra här på facebook eller till: info@mullberget.se
Lokalerna på Mullberget är tillgänglighetsanpassade. Önskar ni assistans så ta kontakt med närvarande personal.

Mullberget på Nordanå!

Mullberget intar Nordanås kulturdagar "Fullt ös"!

På scenen ställer sig Fanny Lundmark med Lina Eriksson och Kajsa Cederlund. En stor blandning av egenkomponerad musik med rötter i både rock och pop. Allting anpassat till det avskalade formatet på just caféscenen på Nordanå.

Här får föreningen en chans att visa upp sina talanger och presentera det som faktiskt utövas just nu i vårt egna kulturhus.

Missa inte att ta del av detta!
När? 17/11 med start 16:00

- FANNY LUNDMARK -

fanny lundmark.jpg

Fanny har utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik. Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar bjuder hon på. Till hjälp på bas och stämsång har hon ännu en gång äran att gästas av Lina Eriksson.

LYSSNA HÄR


DC180F92-50BC-45B0-8713-0A6DF23CD699.jpeg

- KAJSA CEDERLUND -

“Min musik och syftet med den har utvecklats och ändrats mycket på mina 15 år, men en sak har alltid varit detsamma, min kärlek till den. Mina egenskrivna låtar handlar om händelser och känslor som jag tror många kan eller kommer kunna relatera till!

Jag gillar att lyssna på all sorts musik men spelar oftast pop eller soul när jag uppträder!”

Lyssningslänk HÄR


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dessa dagar är Nordanå och programmet fyllt utav kultur i olika former anordnat av Skellefteås föreningar. Mer info om idén och program finns på Skellefteå kommuns hemsida: https://www.skelleftea.se/evenemang/2018/11/17/fullt-os

Har du funderingar ang tillgängligheten eller annat rörande platsen, kontakta Nordanås reception: 0910-73 55 10 / receptionen.nordana@skelleftea.se

Övriga frågor gällande evenemanget tas med Mullberget direkt (kontaktuppgifter under fliken “kontakt”)!


AMATÖRTEATER PÅ MULLBERGET!

Äntligen så kan KF Mullberget bjuda in för teaterintresserade till en start up-träff!

Tillsammans med Västerbottensteatern och studieförbundet ABF så öppnar vi för de som idag kanske inte har en plattform att utöva sin teater på. För dig som spelat teater på amatörnivå, eller för dig som väldigt gärna vill börja någonstans!

Startskottet för detta går den 7/11 klockan 18:00
Då är ALLA välkomna till Mullbergets spellokal. Inblandade organisationer presenterar sig och sin del i projektet och du som intresserad får en chans att peppa inför att faktiskt utöva teater.
Alla åldrar är välkomna men de som väljer att sedan ta chansen att utöva på Mullberget behöver jobba självständigt. Det kan innebära att du är allt från 16 till 70 år.

Är du nyfiken så kika in på första träffen! Ingen anmälan krävs och vi bjuder på lite fika.

Hoppas vi ses!

 Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).

Denna informationsträff följer med en start up-workshop 24/11. Mer info om den får en på träffen samt i våra kanaler när det närmar sig (Begränsat antal platser till den).
Veckans tips #2

Torsdag är här vilket betyder veckans tips!

Denna vecka riktar vi oss till musiker, arrangörer och andra kulturaktörer i Skellefteå och Västerbotten. Vi listar nämligen workshops, öppna scener, stipendium, arrangemang och happenings som en bör kolla in. Och så klart också ta chansen att delta på!

ÖPPEN SCEN DELUXE
17-18/11 är det “Fullt Ös” på Nordanå i Skellefteå. Skellefteå riksteaterförening bjuder in allmänheten till att ta plats på scenen. 3 min får du på dig att göra din grej!
För mer info kontakta dem på: 0910 - 125 03, skelleftea.teaterforening@telia.com
Hitta vidare HÄR

FILMINTRESSERADE SKELLEFTEÅ & UMEÅ

  • För de som söker vardagsaktiviteter och dessutom besitter ett stort intresse av film - ta del utav Skellefteå filmstudios sortiment! Här visas det som inte kommer upp på SF Bio. Kvalitetsfilm i mindre format.
    Där köper du terminskort som medlem och får ta del utav allting som smälls upp på duken. Perfekt i höst- och vintermörkret!
    MER INFO HÄR

  • För de bosatta eller förbipasserande i Umeå bör också ta en svängom till konceptet “Short break”. Kortfilmer i bästa format. Evenemang läggs ut löpande så håll utkik på deras facebook.
    HÄR HITTAR DU DEM

Salong1.JPG

DANSWORKSHOP
Passa på att ta del utav Erik Linghedes workshop när den kommer till schtaan. Den tar plats på Mullberget i Skellefteå dans och balettförenings lokaler.

Fredag afton 16/11, från 15 år och uppåt.

MER INFO HÄR

26736292-tllyk.jpg

ÖPPEN SCEN 13/11 och 11/12

“Här börjar det.
Vill du vara med och ta plats på kulturens olika offentliga scener och rum? Det kan vara genom att framföra din egen koreograferade dansföreställning, läsa din nyskrivna dikt eller spela med i ett etablerat band för en kväll.

Eller något helt annat – det är upp till dig!

Vi vill stödja nya och framåtsträvande kulturutövare, oavsett ålder. Vi tror att det är genom att testa, öva och våga göra som en kommer än längre i sitt skapande – något både konstnären och omgivningen får glädje av. Därför erbjuder vi inom konceptet ”Här börjar det” scener och rum att göra din grej i och kopplar ihop gamla med nya kulturaktörer allt för ett än mer spännande och långsiktigt hållbart kulturliv i Skellefteå.
Det vi förväntar oss är ambitionen. Det vi önskar oss är det vågliga. Det vi vill är att lära oss mer inför framtiden tillsammans med dig!”

Höstens datum 
9 oktober - Ssewa Ssewa
13 november - bokningsbart datum
11 december - bokningsbart datum

Skellefteå kulturnämnd anordnar detta, länk HÄR

http://visitskelleftea.se/wp-content/uploads/2018/10/%C3%B6ppen-scen-logga-508x336.jpg

UNGDOMSSTIPENDIUM för kulturutövare i Skellefteå kommun!

Är du under 26 år och utövar någon form av kultur i Skellefteå så passa på att ta chansen till att bli stipendiat. Eller, nominera någon du känner till som förtjänar ekonomiskt stöd till att förverkliga sin konstform!
Senast 29/10 tas nomineringar och anmälningar in.
HÄR hittar du mer information och blankett.

43641675_2120026414683875_2256605186304770048_o.jpg

Veckans tips!

Framöver kommer vi att publicera ett inlägg i veckan som tipsar om arrangemang, konserter, kulturaktiviteter och låtsläpp. Allting med utgångspunkt i Skellefteå kommun med sin omnejd. Mullberget vill peppa fler att se sig om och ta del utav allting som florerar!

VECKA 41

Har du inte upptäckt dem ännu så är det definitivt dags!
PAREIDOLIA kan vi avslöja alldeles precis har spelat in material i studion. Med andra ord så luktar det singelsläpp så småningom…kul tycker vi!

På Trästockfestivalen 2018 gjorde de sitt första framträdande. Och ett extraordinärt sådant. Med låååånga låtar, mycket ös och publik som fick upp ögonen för sitt nya favoritband - blev det en succé! Lappland Woodstock hann de också med en sväng i somras.

Som partiska föreningsvänner så hoppas vi på mycket mer i framtiden.

Kolla in dem, följ dem och håll utkik efter mer musik!

HÄR HAR NI DERAS FB-SIDA

 PAREIDOLIA.

PAREIDOLIA.

Föreningens finest beskriver sig så här:
Optiska ljudillusioner, auditiva synvillor, skräniga visor och melodiös hårdrock. Vox , Guitars: Funny Landmark Guitar:Joakim Engström Bass:Jonathan Norén Brännström Drums: Marcus Hedström

Tips - Stand up Klubb Fanny!

Fredag 28/9, alltså nästa vecka, kommer Klubb Fanny till schtaan!
Det är Skellefteå riksteaterförening som arrangerar och vi vill så klart tipsa vidare. Stand Up är ju någonting vi tycker är minst sagt skitkul!


Dra med vännerna eller familjen och starta helgen på bästa sätt. Samma kväll är det Frikväll i Skellefteå centrum så överallt händer det grejer. Affärer och butiker har öppet till 21 och evenemang likt detta kan en kila på mellan shoppingturerna.
75kr/biljett för student och de som är under 25år, megabra!

Vi ses där!!
FB-event med biljettlänk: https://www.facebook.com/events/2075191805825294/

Turné PNG.jpg

Höst och omstart!

Nu var det ett tag sedan KF Mullberget var aktiva här på hemsidan. En av anledningar kaaanske berodde på att vi skapade Sveriges bästa gratisfestival. Hela juli las det ner otaligt många timmar för att bjuda besökare på kultur i alla dess former. Musik, stand up, dans, teater, film, poesi, konst och allt där emellan. Värme, fullt med människor och trevliga dagar resulterade i många fina minnen att ta med sig vidare in i denna höst. 

KF Mullberget har många utmaningar framför sig och är också redo för att ta sig an nya projekt och samarbeten. Samtidigt som kärnverksamheten prioriteras och ska florera så som den alltid gjort. Med ett stundande årsmöte och sedan styrelseutbildning och planering för de nyvalda, så laddar vi upp rejält inför brainstorming-dagar. Sällan blir en så arbetsam som när bidragsansökningar för kommande år ligger på planeringsbordet. Oj så mycket vi har att se framemot. Och jisses så många möjligheter vi har! 

Snart presenteras evenemang, workshops och annat som vi kommer att hitta på här framöver. Håll utkik! 

 En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

En del av volontärgänget inför årets Trästockfestival! 

Trästockförfesten 2018!

Dags att peppa inför Trästockfestivalen med den traditionsenliga Trästockförfesten. Denna gång ställer sig Broder John och Blenda på scenen och kommer att leverera ett GRYMT dansgolv!

Alla från 18 år och uppåt är välkomna till klubb V 15/6. Klubben håller öppet precis som vanligt (men för sista helgen i sommar). Vi fyller övervåningen med Trästockpepp. Missa ej! 

Biljettpris: 100kr (förköp via Keyflow: https://www.keyflow.com/events/54306/skelleftea/klubb-v/trastockforfesten-2018-18)

- BRODER JOHN - 
Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3. Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John för första gången till Skellefteå efter en vinter och vår av hyllade spelningar med ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver "Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.". Samma tidning utnämnde dessutom plattan till en av 2016 års bästa släpp.

Storspovsmånadssläppet "21 g (herregud)" tillsammans med Nebay Meles blev direkt placerad på både Gaffa och Nöjesguidens "bäst just nu"-listor och snart väntar singelsläpp med Ayla. Broder John jobbar just nu för fullt på sin andra platta, men gör en exklusiv Norrlandsspelning på Trästocks förfest den 15 juni.

Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/66iUd3sGrtkATTS7FHWPe4

32984782_10155659293021158_9012111705190170624_n.jpg

- - BLENDA - - 
Musikaliska alfahonan Blend är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahonta. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde-soundet från producent kollektivet Edgeolog i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blend heter Chil och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.
Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blend ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. “Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas det starkt, direkt och stökigt - bra.” Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blend sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden.
“I mitt team är jag alltid prio ett”

LYSSNA HÄR: 
 

1-Blenda25399-1.jpg
Source: https://www.facebook.com/events/5872344449...

GET ON STAGE 23/5

"GET ON STAGE!!" 

Det är snart dags för den andra kvällen av dessa två. Då medlemmarna i KF Mullberget ges möjlighet att ställa sig på scenen. Se till att inte missa detta. Ta del utav Skellefteå levande musikliv och pallra er till Mullbergets spellokal! 

Datum: 23/5
Start: 19:00
Entré: GRATIS

BANDEN SOM UPPTRÄDER: 
Earthman Jam
The Ovio
Rhomb
Enemy Within

Till fb-evenemanget: https://www.facebook.com/events/127908921381409/?active_tab=about

 EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

 THE OVIO

THE OVIO

 EARTHMAN JAM

EARTHMAN JAM

 ENEMY WITHIN

ENEMY WITHIN

ÖPPET HUS PÅ MULLBERGET 26/5

Äntligen är det dags för oss på Mullberget att bjuda in allmänheten! Den 26/5 välkomnas alla åldrar att prova på våra verksamheter. Mer info kommer framöver men det här kan vi lova än så länge, du kommer kunna: 

-Kika in på banden som repar i sina replokaler

-Prova på ljud- och ljusteknik

-Prova på att spela in i studio

-Spela in framför green screen i filmlokalen

-Prova på att måla/kreera i ateljén

-Sätta dig in i Trästock och bli peppad på att volontära på festivalen

-Köpa fika!!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOKEVENEMANGET!

Öppet hus vår 2018 klar.jpg

SUPERHELG PÅ MULLBERGET

Nästa helg, 11-12/5 händer det grejer på Mullberget! Huset öppnas för två kvällar med olika arrangemang. Båda två lika värda att besöka och unika i sitt slag. För dig som älskar pop och livemusik, helt enkelt. Se till att kolla in i kalendern här på hemsidan, eller kika in på vår facebooksida för ännu mer information. 
Missa inte dessa lovaktiviteter! 

11/5 - DEN STORA FLYKTEN, DUSCHPALATSET OCH LUDVIG HEDENSTRÖM PÅ MULLBERGET! 
Fredagkvällen välkomnar vi dessa tre akter för en helkväll i Mullbergets spellokal. Massa bra popmusik för liten som stor. Barn som vuxen, gammal som ung. Se till att spendera fredagskvällen i gott sällskap. Det här får ni inte missa! 

Öppna dörrar från 19:00! 
Inträde: 50kr
Biljett-länk för förköp: https://billetto.se/sv/e/den-stora-flykten-duschpalatset-pa-mullberget-biljetter-287774
Till evenemanget: https://www.facebook.com/events/370705106766687/

PNG HEADER .png

12/5 - GARLAND bjuder in till Workshop OCH Konsert
Äntligen är det dags för dig som intresserar sig av livelooping och dess alla funktioner att pallra dig till Mullberget. 
På dagen har vi workshop i just livelooping tillsammans med Garland. Se till att anmäla intresse till info@mullberget.se, begränsat antal platser! 

Starttid konsert: 19:00
Starttid workshop: 14:00

Mer info i fb-evenemanget här: https://www.facebook.com/events/204019513711863/
KOSTNADSFRI Workshop och konsert, så se till att definitivt inte missa detta. 

garland.png

GET ON STAGE!

"GET ON STAGE!!" 

Det är definitivt dags för KF Mullbergets medlemmar att visa vad de går för. Två tillfällen ges de möjlighet att ställa sig på scenen i spellokalen. Musik i alla dess möjliga former kommer att presenteras, kanske även något annat utav de konstuttryck som huserar i Mullbergets lokaler. 

Se till att markera i kalendern och besök oss dessa kvällar. Vi törs lova att de blir både underhållande och innehållsrika! 

AKTER 18/4: 
NOT AN EXCUSE - FANNY LUNDMARK - ORCUS - A TEMPORARY ACT - OXYGEN


Datum: 18/4 & 23/5
Start: 19:00
Sluttid: Beroende på antal akter sätts sluttid utefter det. Håll utkik i evenemanget vilka akter som uppträder! 
Entré: GRATIS
Fika: Något sött till kaffet för de intresserade! 

PEPP! VI SES!

on stage förslag.png
Source: https://www.facebook.com/events/1279089213...

Psst...snart dags för ImPrint!

Nedräkningen fortsätter till Berättarfestival och "ImPrint"! 
Vi tog ett snack med Barnet, akten som serverar musik i slutet av kvällen. Musik som både väcker tankar och känslor när en lyssnar på vad som faktiskt formuleras.

Vad är det för berättelse som ni kommer att dela med er av denna kväll? 
"-Varje låt har en egen berättelse och ett tema som den berättelsen belyser. Det kan vara teman som liv, död, förgänglighet, feminism, vänskap, drömmar, sorg, glädje osv. En konsert med oss är ett kollage av historier som kan handla om allt mellan att vilja vara kvar i en stund som snart är över, om kampen i att försöka bli tagen på allvar, om hur vackert det är när ens mamma gråter mer än en själv när ens kanin dör och den högtidligt ska överlämnas till sopbilen pga vinter och tjäle i marken. Om att få vara arg och förbannad över att bli betraktad som ett ägg som när som helst kan gå sönder..."

Hur kommer det sig att ni valt att gå just ett barns väg i ert textförfattande? 
"-Det började nog med att vi ville skriva om stora livsfrågor som ibland kan kännas svåra att fånga och ta till sig genom ett intellektualiserat vuxenspråk. Genom att försöka se oss själva genom ett barns ögon tvingas vi att använda ett enkelt språk utan svåra ord eller formuleringar, vilket ibland kan fånga känslor på ett mer direkt sätt. Vi har upptäckt att genom begränsningar, både musikaliskt och textmässigt så kan vi motsägelsefullt nog vinna en frihetskänsla. Ett barns perspektiv medför också mycket fantasi, att en text får lov att plötsligt bli overklig, osammanhängande och kanske humoristisk. Vi är nog rätt så inspirerade av barns hjärnor och deras kloka, rättframma och fantasifulla sätt att se på världen."

/Frida & Barnet

Se till att kolla in deras senaste musikvideo för låten "Vargarna". Den låt som handlar om en kraft som är omöjlig att stoppa när vi bara blir fler och fler. Extra aktuellt då med släppet och #Metoo-vågen!

Vi ses HÄR på Mullberget 11/4, ORIMLIGT ATT MISSA! ☀️

Source: https://www.facebook.com/events/2269232596...

ImPrint - Helkväll på Mullberget tillsammans med Berättarfestivalen!

- En kväll med blandade uttryck som gör avtryck. Musik, nycirkus och berättande.

Berättarfestivalen firar 10 år och arrangerar tillsammans med KF Mullberget en helkväll på Mullberget! På scenen ställer sig akter från hela Sverige. De alla har gemensamt att de serverar en massa intryck för dig som besökare att insupa och ta del utav. Livsberättelser, texter om aktuella ämnen, rörelser som förkroppsligar känslorna och toner som ljuder på det sätt som griper tag i en.
Det är en härlig blandning akter som tillsammans kommer lämna dig med många berikande intryck.

Vi välkomnar Barnet, Kajsa Bohlin, Francesca Vincentie och Fanny Lundmark upp på scenen.
-Gratis för dig som besökare!!
-Fika till försäljning (självkostnadspris)
-Programstart 18:30
-Mullberget håller öppet lokalerna denna kväll mellan 18:00-22:00

PS. Kom ihåg att vi inte kan ta in obegränsat med besökare, max är 150 personer så kom i tid ifall du vill vara säker på en plats!!

berättarfestivalen banner .png

- - - - AKTER UNDER KVÄLLEN - - - -

BARNET

Barnet är en trio från Umeå och Österlen som gör elektronisk experimentell-pop med texter som bland annat handlar om läxor, önskelistor och vargar. Av HYMN har Barnets musik beskrivits som ”…underfundiga popmelodier med diskbänksrealistiska titlar som ”Tavlan”, ”Löken” och ”Skotern”. Fantastiskt!”. I gruppen finns Frida Johansson, Love Kjellsson och Linnea Nilsson vilka tidigare gjort musik ihop i band som Väärt och Kraja. 2017 släpptes EPn "min systers hund", bland annat uppmärksammad för den svenska tolkningen av Twin Peaks-temat. Under 2018 är Barnet aktuella med sitt debutalbum.https://open.spotify.com/artist/7uAq9aTeQN8u8CmpEVCC2M

KAJSA BOHLIN
Akrobat, performanceartist och poet. Utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon upptäcktes redan som 8-åring av den legendariske cirkusartisten "Reino" och har hela världen som arbetsfält. Såväl som att göra egna föreställningar har hon jobbat med bl.a Cirk La Putyka, Seven Fingers, Cirkus Cirkör, och inte minst på Göteborgs Stadsteater. 2005 började hon tävla i poetry slam, skrivandet har sedan dess varit en stor del av hennes liv, och 2016 skrev hon text-manus till cirkus Cirkörs jubileumsföreställning ”Borders”. Hon älskar att jobba med humor, har ett konstant behov att skapa och en passion för slumpmässig absurditet.
http://kajsabohlin.com/

FRANCESCA VINCENTIE
"MANIFESTERA DITT URSPRUNG." Ett dokumentärt musikprojekt som bottnar i berättelser från Java, Västerbotten & Lappland, av och med Francesca Vincentie.

"Du är en fågel, ung och vaken. Du är gul och blå. Du är röd och du är vit. Du har flugit över tiotusentals ögrupper, över stora öppna hav. Korsat djupa gruvor, tät regnskog, brusande älvar, vilande vulkaner & höga fjäll.Du har bevittnat krig & flykt. Midnattsol och tyfoner. Malmfält & ristrappor.Du har landat och vilat dina vingar, tittat och försökt förstå

-Hur allt hänger ihop och får plats i en och samma kropp. Du sjunger på olika sånger, från olika platser och ditt hjärta är fyllt av alla melodier. Du vill nu sjunga ut, berätta vad du sett och aldrig glömma ur vad du är sprungen".

FANNY LUNDMARK

Kf Mullbergets egna medlem och stolthet som musiker ställer sig på scenen för att framträda med sitt egna material. Sedan Fanny började sin resa som låtskrivare så har hon utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik.
Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar kommer hon att bjuda på. Låtar som tillsammans med gitarren fått ta sin tid att formas. Hon inleder kvällen med stora kliv.
https://soundcloud.com/search?q=fanny%20lundmark

Berättarfest. affisch kopiera JPG.jpg

Läs mer om denna kväll samt ta del utav fler programpunkter:
www.berattarfestivalen.se

- KF Mullberget som organisation jobbar för att erbjuda tillgänglig kultur för alla. Lokalerna är anpassade även för de med rullstol, meddela personalen på plats så visar de vägen. Denna kväll har också sittande publik och behöver en sitta nära scenen pga t.ex. hörsel- eller synnedsättning, skicka ett mejl till info@mullberget.se så kan vi reservera plats åt er -

Kontaktuppgifter till spelställe: info@mullberget.se / 0910-18333

Source: http://facebook.com/mullberget.se

MUSIKBRUKETS AVSLUTNINGSKONSERT

Dags för den senaste gruppens deltagare i Musikbruket att ställa sig på scenen! 
Torsdag 1/3 med start klockan 19:00 bjuds släktingar, vänner, föreningsmedlemmar och allmänheten in till att ta del utav deras debut på en riktig scen. 

Ta med dig någon i armkrok och kom till Mullberget denna kväll så stöttar vi inte bara dessa unga men kanske också får ta del utav framtidens stjärnor!! 

GRATIS ENTRÉ - ALLA VÄLKOMNA
FB-EVENT: https://www.facebook.com/events/153848125327615/

Musikbruekt bild.jpg

- Projektet Musikbruket har pågått sedan i november då ungdomar mellan 13-16 år har träffa en äldre föreningsmedlem ungefär en gång i veckan för att prova på hur det är att spela i band. Kulmineringen och avslutningen av detta faller sig naturligt till att bli ett uppträdande. Någonting som föreningen hoppas bidrar till att dessa deltagare och andra unga inspireras till att fortsätta med musik (kanske också i just vår förening)! 

Source: https://www.facebook.com/events/1538481253...

DISCO - FREDAG 23/2

Psst! 
På fredag så anordnas det disco i vår konsertlokal igen, för er som går i årskurs 3-7. Detta görs av DJ-gruppen "KlubN" som bara är några få utav alla ungdomar som är medlemmar hos KF Mullberget. 
Inför det här har de övat på DJ-bordet, fixat entrévärdar, fb-evenemang, affisch, kioskförsäljare, ljus- och ljudteknik. Precis allt som krävs av en arrangör!

10kr i inträde, öppet mellan 18-22:00. 
Kioskförsäljning och riktigt bra dansgolv utlovas.
Klicka "ja" i evenemanget och ladda upp för en himla rolig kväll!

VI SES!

jojo hela.jpg

Vilket fartfyllt 2017 vi fick!

KF Mullberget har faktiskt inte legat på latsidan under det senaste året. Här kommer en liten presentation av de arrangemang och projekt vi deltagit i eller arrangerat på egen hand! 

JANUARI 
- Insamlingsgala tillsammans med Athena Skellefteå med målet att samla in pengar till förmån för Skellefteås EU-migranter med familjer. 

tiggeri.jpg

FEBRUARI
Föreningen bygger och rustar upp konsertlokal, scenplattor och teknik inför året.  Medlemmar i föreningen som är teknikintresserade lär sig tillsammans att producera ljus- och ljudshower. Detta för att även få prova på att faktiskt jobba mot företag och andra organisationer. Mer än ett tiotal sådana tillfällen ges per år. Samtidigt så var också verksamhetsåret 16/17 ett av de mest stressiga när det kom till hump. Scenarbetare efterfrågades från många arrangörer i stan. KF Mullberget är erfarna och fick i och med det delta i att bygga upp Laleh på Skellefteå Kraft arena, Christmas Night, Lisa Nilsson på Balderhallen, Joe Labero på Balderhallen, Melodifestivalen på Skellefteå Kraft arena, Stadsfesten och mycket mer än så! 

renovering.jpg


MARS
- Sonja och Elder Tree intar konsertlokalen på Mullberget för att leverera bra musik med lokal förankring. 

sonja och elder tree.jpg

APRIL 
- Berättarfestivalen tog plats i vanlig ordning i Skellefteå. Kf Mullberget har deltagit på något sätt tidigare år, vilket så klart också skedde år 2017. 
På Campus Skellefteå skapades en utställning av Trästocks historia.  Affischer från alla 26 år spikades upp och ett tillhörande program med alla årets specifika händelser trycktes. I samband med detta genomfördes också en lunch-spelning tillsammans med medlemmen Fanny Lundmark.

fanny.jpg

Onsdagen under Berättarfestivalen arrangerade vi som förening en kväll med STAND UP på Brygg CC. En kväll som blev fullsatt och därtill, fylld med skratt och trevlig stämning. Josefin Johansson och Humor är Kul stod på scenen och bidrog till en nytänkande komik. 

josefin.jpg

Lördag dag under Berättarfestivalen passade trion "3troubadours" på att efter sin föreställning på fredagkvällen, skapa en workshop i sceniskt berättande. Denna tog plats i vår fina multilokal som lämpar sig ypperligt för teater/dans/film. Superduktiga berättare lärde ut allt de kunde till nyfikna deltagare. En superhärlig workshop helt enkelt! 

storylab.jpg

- CHICAGOJAZZEN släppte skiva och tog plats i konsertlokalen på Mullberget. Härlig kväll med grym lokal stolthet. 

chicago.jpg

 - Stödspelning åt nätverket ingen människa är illegal gjordes tillsammans med föreningen Rivhuset i KF Mullbergets konsertlokal. 

stödspelning.png

- Musikbrukets avslutningskonsert efter veckor av repande i konsertlokalen genomfördes. Det projekt som startades redan 2015 och har hunnit generera musik- och föreningsintresse till många ungdomar i ålder 13-16 år. I skrivandes stund pågår ännu en omgång av Musikbruket. Tala om nervösa ungdomar som ställer sig på scenen på deras avslutningskonserter. Fantastiskt kul projekt! 

musikbruket.jpg

- Projektet "Har du hört talas om Anna?" blev till en avslutningskonsert där KF Mullberget tillsammans med musikprogrammet årskurs ett på Anderstorpskolan leverade egenskrivna låtar i Anna Nordlanders anda. Med utgång från konstnärens gamla återfunna brev tog eleverna till sig inspiration för att skapa egna verk. Mullberget blev här en plats där de dels fick prova på hur det är att repetera i replokal men också lära sig lite om hur en faktiskt genomför ett arrangemang. 
Ett projekt som också i slutändan ledde till nya medlemmar och band som för närvarande befinner sig i föreningens lokaler. 
Parallellt med detta fanns det tre band från föreningen; Crayfish Colony, Planetariet och Prospekt Mira vilka på egen hand skrev musik inspirerade också av Anna Nordlanders brev. 
Alla dessa verk presenterades sedan på MAN-museet i Skellefteå med premiär under Trästockveckan på Nordanå. Du som besökare kunde ta del utav de nya projekten och lyssna på musiken som skapats. Fantastiskt kul och innovativt projekt med MAN. 

MAN.jpg

MAJ
Här började Trästockverkstaden vara i full rullning. Den tiden då föreningens andra arrangemang och engagemang tar en paus. 
- Shifty Cruz och OG Otäck höll sin releasespelning i Mullbergets konsertlokal. Ny musik, mycket folk och hopp om fortsatt musikliv för Skellefteå! 

release.jpg

- 6 maj anordnades "Tillsammansskapet" i Skellefteå. Det tillfälle där många föreningar går ihop för parad och aktivitet på Möjligheternas torg. KF Mullberget deltog så klart och passade på att bygga upp den nya trailerscen som köpts in till stan. Den scen som möjliggör många utomhusspelningar och evenemang i Skellefteå med sin omnejd. 

6maj.jpg

JUNI
Trästockpausen var här igång på riktigt då alla medlemmar engagerade sig med sitt volontärarbete. Och när det inte las ner tid på att hjälpa festivalen framåt, så repades det för fullt i huset! 

 - Trästockförfesten gick av stapeln hur som helst i ganska traditionsenlig ordning. Adna och Adrijana bjöds upp till Brygg CC för att skapa ett dansgolv som hette duga. Mycket folk och bra avstamp inför själva festivalen! 

adna:adrijana affisch.jpg

JULI
KF Mullberget skapade för 27:e året en Trästockfestival. I vanlig ordning en folkfest. Kallt för att vara i juli, men vi kan lova att stämningen vägde upp alltihop. Så många fina minnen från festivalens dagar. Byggandet och rivandet med alla volontärer (medlemmar) är nog det absolut bästa under hela veckan. 

vimmel.jpg
entré.jpg

AUGUSTI & SEPTEMBER
Vilopaus hos föreningen efter sommaren. Uppstarten av ett nytt verksamhetsår tillsammans med ny styrelse och många nya medlemmar skedde i mitten på september. 

styrelse.jpg

OKTOBER
Planering och förberedelser präglade här föreningens aktiviteter. Besök på skolor för att visa upp oss inför uppstart av Musikbruket bl.a. 

kontor.jpeg

NOVEMBER
Alltid när året lider mot sitt slut så brukar det sätta sprätt på medlemmar och arrangerande! Under november månad passade medlemmar på att umgås under en kväll med bowling. Konsertlokalen passade på att inrymma privatpersoner och bandmedlemmars arrangemang. 

- 4 november arrangerades också en kväll fylld av musik från Skellefteå, Umeå och Stockholm. På scenerna var kvalitén i topp och stämningen god. 

stillill.jpg

- Ett samarbete som löpte under hela hösten slutade i en helkväll för ungdomar i Skellefteå kommun. KF Mullberget öppnade dörrarna och skapade tillsammans med en grupp ungdomar från olika fritidsgårdar ett arrangemang innehållandes dans, musik, film, konst och umgänge. Fullt hus med över 300 deltagande lockade arrangemanget. Och det mest fantastiska var att vi från Mullberget fick lära ut hur en kan arrangera, vad en måste tänka på och framförallt bjuda in till vår verksamhet. Superhärlig kväll som uppskattades av besökarna! 

Elias+Abbas.jpg

DECEMBER
Varenda advent i december anordnas i  caféspelningar på Mullberget. Mysigt häng, gott fika och bra musik levererades även 2017. Kristian Antilla, Fanny Lundmark, Samuel Wikström, Maja Stenberg, Nagoon och Malvina Hedlund gavs plats på scenen. 

cafeadvent.jpg

- Hellbent for Christmas är det arrangemang som bjuder in skaran Metal- och Hårdrocksintresserade i Skellefteå med sin omnejd, varje början på december. Detta år arrangerade medlemmarna ett gediget program och välproducerad kväll. Succé med andra ord! 

hellbent.jpg

- När Musikhjälpen anordnas i grannkommunen så behövde så klart Skellefteå engagera sig ordentligt också. KF Mullberget intog Rivhuset och samlade ihop pengar till insamlingsbössan. Superfin kväll med bra musik! 

musikhj.jpg

BARN ÄR INTE TILL SALU

KF MULLBERGET & RIVHUSET TILLSAMMANS FÖR MUSIKHJÄLPEN
Även om alla insamlingar som Musikhjälpen tidigare år hållit i varit otroligt viktiga, så känner vi extra starkt för årets. Barn ska inte vara till salu. 

Tillsammans med Rivhuset anordnar vi en stödspelning med målet att samla in pengar till detta ändamål. Inträdet är gratis som de flesta av våra arrangemang men ditt bidrag är frivilligt. Dags att tänka över ifall en kan skippa sin ofta överkonsumerande julklappsshopping i år. Pengarna kan gå till någonting så mycket viktigare. 

Kan en inte närvara på torsdag, så är det varmt välkommet att skänka en slant nu direkt i vår digitala bössa. 
HÄR HITTAR DU LÄNKEN: 
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/kf-mullberget-rivhuset-tillsammans-for-musikhjalpen

AKTER SOM SPELAR UNDER KVÄLLEN:
CRAYFISH COLONY - AGNES WIKSTRÖM - HJORDEN - MALVINA HEDLUND

25311073_1474551109261151_1568067255837931060_o.jpg