Har du hört talas om Anna? - Minikonsert med Es1a

I samarbete med Kulturföreningen Mullberget och Museum Anna Nordlander bjuder årskurs 1 från musikprogrammet in till konsert! 

Den är gratis och till för alla, den 10/4 kl 19:00 i konsertlokalen på KF Mullberget.

Eleverna har under ensemblelektioner skapat låtar inspirerade utav ett brev från Anna Nordlander, till hennes kära vän Kitty. Anna Nordlander själv var en väldigt inspirerande kvinna från Skellefteå som under sin korta livstid, hann ta stora kliv ut i världen. Hon var en av de första kvinnorna som antogs år 1866 till Kungliga Konstakademien i Stockholm och uppfattades som en framgångsrik elev. Efter examineringen hann hon resa till både Bryssel och Paris där hon jobbade med andra kända konstnärer. Under denna tid har det återfunnits många personligt skrivna brev mellan hon och hennes vän, vilka nu då använts till att skapa musik av Es1a!
Texten i låtarna är baserat på ett utav alla de 40-tal brev. Varje band har själva jobbat med form, melodi och text med inspiration från breven.

De här kommer ni får lyssna till:

MINOR PENTATONIX

"The man" - I brevet till Kitty nämndes en man som vi blev nyfikna på. Just därför har vi skrivit en funkig låt om hur vi tolkades hans liv.

SÅSBLÅSA

"Schizo" - Vår tolkning av brevet fick oss att tvivla på att Kitty finns, därav kom tanken om att Anna Nordlander kan ha varit schizofren. Texten är skriven ur Annas perspektiv och liknar en visa, fast med power.

KAOS

"Dear Anna" - En Nirvana-inspirerad låt som handlar om att Anna är otrogen. Här kommer vårt svar.

SNEHJK

"Om jag bara hade knorr"

FREE MINDS

"Kärlekskamp"

Melodisk poplåt i form av ett kärleksbrev från Anna till hennes kära vän Kitty.