Vilket fartfyllt 2017 vi fick!

KF Mullberget har faktiskt inte legat på latsidan under det senaste året. Här kommer en liten presentation av de arrangemang och projekt vi deltagit i eller arrangerat på egen hand! 

JANUARI 
- Insamlingsgala tillsammans med Athena Skellefteå med målet att samla in pengar till förmån för Skellefteås EU-migranter med familjer. 

tiggeri.jpg

FEBRUARI
Föreningen bygger och rustar upp konsertlokal, scenplattor och teknik inför året.  Medlemmar i föreningen som är teknikintresserade lär sig tillsammans att producera ljus- och ljudshower. Detta för att även få prova på att faktiskt jobba mot företag och andra organisationer. Mer än ett tiotal sådana tillfällen ges per år. Samtidigt så var också verksamhetsåret 16/17 ett av de mest stressiga när det kom till hump. Scenarbetare efterfrågades från många arrangörer i stan. KF Mullberget är erfarna och fick i och med det delta i att bygga upp Laleh på Skellefteå Kraft arena, Christmas Night, Lisa Nilsson på Balderhallen, Joe Labero på Balderhallen, Melodifestivalen på Skellefteå Kraft arena, Stadsfesten och mycket mer än så! 

renovering.jpg


MARS
- Sonja och Elder Tree intar konsertlokalen på Mullberget för att leverera bra musik med lokal förankring. 

sonja och elder tree.jpg

APRIL 
- Berättarfestivalen tog plats i vanlig ordning i Skellefteå. Kf Mullberget har deltagit på något sätt tidigare år, vilket så klart också skedde år 2017. 
På Campus Skellefteå skapades en utställning av Trästocks historia.  Affischer från alla 26 år spikades upp och ett tillhörande program med alla årets specifika händelser trycktes. I samband med detta genomfördes också en lunch-spelning tillsammans med medlemmen Fanny Lundmark.

fanny.jpg

Onsdagen under Berättarfestivalen arrangerade vi som förening en kväll med STAND UP på Brygg CC. En kväll som blev fullsatt och därtill, fylld med skratt och trevlig stämning. Josefin Johansson och Humor är Kul stod på scenen och bidrog till en nytänkande komik. 

josefin.jpg

Lördag dag under Berättarfestivalen passade trion "3troubadours" på att efter sin föreställning på fredagkvällen, skapa en workshop i sceniskt berättande. Denna tog plats i vår fina multilokal som lämpar sig ypperligt för teater/dans/film. Superduktiga berättare lärde ut allt de kunde till nyfikna deltagare. En superhärlig workshop helt enkelt! 

storylab.jpg

- CHICAGOJAZZEN släppte skiva och tog plats i konsertlokalen på Mullberget. Härlig kväll med grym lokal stolthet. 

chicago.jpg

 - Stödspelning åt nätverket ingen människa är illegal gjordes tillsammans med föreningen Rivhuset i KF Mullbergets konsertlokal. 

stödspelning.png

- Musikbrukets avslutningskonsert efter veckor av repande i konsertlokalen genomfördes. Det projekt som startades redan 2015 och har hunnit generera musik- och föreningsintresse till många ungdomar i ålder 13-16 år. I skrivandes stund pågår ännu en omgång av Musikbruket. Tala om nervösa ungdomar som ställer sig på scenen på deras avslutningskonserter. Fantastiskt kul projekt! 

musikbruket.jpg

- Projektet "Har du hört talas om Anna?" blev till en avslutningskonsert där KF Mullberget tillsammans med musikprogrammet årskurs ett på Anderstorpskolan leverade egenskrivna låtar i Anna Nordlanders anda. Med utgång från konstnärens gamla återfunna brev tog eleverna till sig inspiration för att skapa egna verk. Mullberget blev här en plats där de dels fick prova på hur det är att repetera i replokal men också lära sig lite om hur en faktiskt genomför ett arrangemang. 
Ett projekt som också i slutändan ledde till nya medlemmar och band som för närvarande befinner sig i föreningens lokaler. 
Parallellt med detta fanns det tre band från föreningen; Crayfish Colony, Planetariet och Prospekt Mira vilka på egen hand skrev musik inspirerade också av Anna Nordlanders brev. 
Alla dessa verk presenterades sedan på MAN-museet i Skellefteå med premiär under Trästockveckan på Nordanå. Du som besökare kunde ta del utav de nya projekten och lyssna på musiken som skapats. Fantastiskt kul och innovativt projekt med MAN. 

MAN.jpg

MAJ
Här började Trästockverkstaden vara i full rullning. Den tiden då föreningens andra arrangemang och engagemang tar en paus. 
- Shifty Cruz och OG Otäck höll sin releasespelning i Mullbergets konsertlokal. Ny musik, mycket folk och hopp om fortsatt musikliv för Skellefteå! 

release.jpg

- 6 maj anordnades "Tillsammansskapet" i Skellefteå. Det tillfälle där många föreningar går ihop för parad och aktivitet på Möjligheternas torg. KF Mullberget deltog så klart och passade på att bygga upp den nya trailerscen som köpts in till stan. Den scen som möjliggör många utomhusspelningar och evenemang i Skellefteå med sin omnejd. 

6maj.jpg

JUNI
Trästockpausen var här igång på riktigt då alla medlemmar engagerade sig med sitt volontärarbete. Och när det inte las ner tid på att hjälpa festivalen framåt, så repades det för fullt i huset! 

 - Trästockförfesten gick av stapeln hur som helst i ganska traditionsenlig ordning. Adna och Adrijana bjöds upp till Brygg CC för att skapa ett dansgolv som hette duga. Mycket folk och bra avstamp inför själva festivalen! 

adna:adrijana affisch.jpg

JULI
KF Mullberget skapade för 27:e året en Trästockfestival. I vanlig ordning en folkfest. Kallt för att vara i juli, men vi kan lova att stämningen vägde upp alltihop. Så många fina minnen från festivalens dagar. Byggandet och rivandet med alla volontärer (medlemmar) är nog det absolut bästa under hela veckan. 

vimmel.jpg
entré.jpg

AUGUSTI & SEPTEMBER
Vilopaus hos föreningen efter sommaren. Uppstarten av ett nytt verksamhetsår tillsammans med ny styrelse och många nya medlemmar skedde i mitten på september. 

styrelse.jpg

OKTOBER
Planering och förberedelser präglade här föreningens aktiviteter. Besök på skolor för att visa upp oss inför uppstart av Musikbruket bl.a. 

kontor.jpeg

NOVEMBER
Alltid när året lider mot sitt slut så brukar det sätta sprätt på medlemmar och arrangerande! Under november månad passade medlemmar på att umgås under en kväll med bowling. Konsertlokalen passade på att inrymma privatpersoner och bandmedlemmars arrangemang. 

- 4 november arrangerades också en kväll fylld av musik från Skellefteå, Umeå och Stockholm. På scenerna var kvalitén i topp och stämningen god. 

stillill.jpg

- Ett samarbete som löpte under hela hösten slutade i en helkväll för ungdomar i Skellefteå kommun. KF Mullberget öppnade dörrarna och skapade tillsammans med en grupp ungdomar från olika fritidsgårdar ett arrangemang innehållandes dans, musik, film, konst och umgänge. Fullt hus med över 300 deltagande lockade arrangemanget. Och det mest fantastiska var att vi från Mullberget fick lära ut hur en kan arrangera, vad en måste tänka på och framförallt bjuda in till vår verksamhet. Superhärlig kväll som uppskattades av besökarna! 

Elias+Abbas.jpg

DECEMBER
Varenda advent i december anordnas i  caféspelningar på Mullberget. Mysigt häng, gott fika och bra musik levererades även 2017. Kristian Antilla, Fanny Lundmark, Samuel Wikström, Maja Stenberg, Nagoon och Malvina Hedlund gavs plats på scenen. 

cafeadvent.jpg

- Hellbent for Christmas är det arrangemang som bjuder in skaran Metal- och Hårdrocksintresserade i Skellefteå med sin omnejd, varje början på december. Detta år arrangerade medlemmarna ett gediget program och välproducerad kväll. Succé med andra ord! 

hellbent.jpg

- När Musikhjälpen anordnas i grannkommunen så behövde så klart Skellefteå engagera sig ordentligt också. KF Mullberget intog Rivhuset och samlade ihop pengar till insamlingsbössan. Superfin kväll med bra musik! 

musikhj.jpg