Psst...snart dags för ImPrint!

Nedräkningen fortsätter till Berättarfestival och "ImPrint"! 
Vi tog ett snack med Barnet, akten som serverar musik i slutet av kvällen. Musik som både väcker tankar och känslor när en lyssnar på vad som faktiskt formuleras.

Vad är det för berättelse som ni kommer att dela med er av denna kväll? 
"-Varje låt har en egen berättelse och ett tema som den berättelsen belyser. Det kan vara teman som liv, död, förgänglighet, feminism, vänskap, drömmar, sorg, glädje osv. En konsert med oss är ett kollage av historier som kan handla om allt mellan att vilja vara kvar i en stund som snart är över, om kampen i att försöka bli tagen på allvar, om hur vackert det är när ens mamma gråter mer än en själv när ens kanin dör och den högtidligt ska överlämnas till sopbilen pga vinter och tjäle i marken. Om att få vara arg och förbannad över att bli betraktad som ett ägg som när som helst kan gå sönder..."

Hur kommer det sig att ni valt att gå just ett barns väg i ert textförfattande? 
"-Det började nog med att vi ville skriva om stora livsfrågor som ibland kan kännas svåra att fånga och ta till sig genom ett intellektualiserat vuxenspråk. Genom att försöka se oss själva genom ett barns ögon tvingas vi att använda ett enkelt språk utan svåra ord eller formuleringar, vilket ibland kan fånga känslor på ett mer direkt sätt. Vi har upptäckt att genom begränsningar, både musikaliskt och textmässigt så kan vi motsägelsefullt nog vinna en frihetskänsla. Ett barns perspektiv medför också mycket fantasi, att en text får lov att plötsligt bli overklig, osammanhängande och kanske humoristisk. Vi är nog rätt så inspirerade av barns hjärnor och deras kloka, rättframma och fantasifulla sätt att se på världen."

/Frida & Barnet

Se till att kolla in deras senaste musikvideo för låten "Vargarna". Den låt som handlar om en kraft som är omöjlig att stoppa när vi bara blir fler och fler. Extra aktuellt då med släppet och #Metoo-vågen!

Vi ses HÄR på Mullberget 11/4, ORIMLIGT ATT MISSA! ☀️

Source: https://www.facebook.com/events/2269232596...

ImPrint - Helkväll på Mullberget tillsammans med Berättarfestivalen!

- En kväll med blandade uttryck som gör avtryck. Musik, nycirkus och berättande.

Berättarfestivalen firar 10 år och arrangerar tillsammans med KF Mullberget en helkväll på Mullberget! På scenen ställer sig akter från hela Sverige. De alla har gemensamt att de serverar en massa intryck för dig som besökare att insupa och ta del utav. Livsberättelser, texter om aktuella ämnen, rörelser som förkroppsligar känslorna och toner som ljuder på det sätt som griper tag i en.
Det är en härlig blandning akter som tillsammans kommer lämna dig med många berikande intryck.

Vi välkomnar Barnet, Kajsa Bohlin, Francesca Vincentie och Fanny Lundmark upp på scenen.
-Gratis för dig som besökare!!
-Fika till försäljning (självkostnadspris)
-Programstart 18:30
-Mullberget håller öppet lokalerna denna kväll mellan 18:00-22:00

PS. Kom ihåg att vi inte kan ta in obegränsat med besökare, max är 150 personer så kom i tid ifall du vill vara säker på en plats!!

berättarfestivalen banner .png

- - - - AKTER UNDER KVÄLLEN - - - -

BARNET

Barnet är en trio från Umeå och Österlen som gör elektronisk experimentell-pop med texter som bland annat handlar om läxor, önskelistor och vargar. Av HYMN har Barnets musik beskrivits som ”…underfundiga popmelodier med diskbänksrealistiska titlar som ”Tavlan”, ”Löken” och ”Skotern”. Fantastiskt!”. I gruppen finns Frida Johansson, Love Kjellsson och Linnea Nilsson vilka tidigare gjort musik ihop i band som Väärt och Kraja. 2017 släpptes EPn "min systers hund", bland annat uppmärksammad för den svenska tolkningen av Twin Peaks-temat. Under 2018 är Barnet aktuella med sitt debutalbum.https://open.spotify.com/artist/7uAq9aTeQN8u8CmpEVCC2M

KAJSA BOHLIN
Akrobat, performanceartist och poet. Utbildad på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon upptäcktes redan som 8-åring av den legendariske cirkusartisten "Reino" och har hela världen som arbetsfält. Såväl som att göra egna föreställningar har hon jobbat med bl.a Cirk La Putyka, Seven Fingers, Cirkus Cirkör, och inte minst på Göteborgs Stadsteater. 2005 började hon tävla i poetry slam, skrivandet har sedan dess varit en stor del av hennes liv, och 2016 skrev hon text-manus till cirkus Cirkörs jubileumsföreställning ”Borders”. Hon älskar att jobba med humor, har ett konstant behov att skapa och en passion för slumpmässig absurditet.
http://kajsabohlin.com/

FRANCESCA VINCENTIE
"MANIFESTERA DITT URSPRUNG." Ett dokumentärt musikprojekt som bottnar i berättelser från Java, Västerbotten & Lappland, av och med Francesca Vincentie.

"Du är en fågel, ung och vaken. Du är gul och blå. Du är röd och du är vit. Du har flugit över tiotusentals ögrupper, över stora öppna hav. Korsat djupa gruvor, tät regnskog, brusande älvar, vilande vulkaner & höga fjäll.Du har bevittnat krig & flykt. Midnattsol och tyfoner. Malmfält & ristrappor.Du har landat och vilat dina vingar, tittat och försökt förstå

-Hur allt hänger ihop och får plats i en och samma kropp. Du sjunger på olika sånger, från olika platser och ditt hjärta är fyllt av alla melodier. Du vill nu sjunga ut, berätta vad du sett och aldrig glömma ur vad du är sprungen".

FANNY LUNDMARK

Kf Mullbergets egna medlem och stolthet som musiker ställer sig på scenen för att framträda med sitt egna material. Sedan Fanny började sin resa som låtskrivare så har hon utvecklats starkt med både sitt gitarrspel och i sin sångteknik.
Kraftfullt, underhållande, väldigt lyssningsvänligt och helt fantastiskt bra rockinfluerade låtar kommer hon att bjuda på. Låtar som tillsammans med gitarren fått ta sin tid att formas. Hon inleder kvällen med stora kliv.
https://soundcloud.com/search?q=fanny%20lundmark

Berättarfest. affisch kopiera JPG.jpg

Läs mer om denna kväll samt ta del utav fler programpunkter:
www.berattarfestivalen.se

- KF Mullberget som organisation jobbar för att erbjuda tillgänglig kultur för alla. Lokalerna är anpassade även för de med rullstol, meddela personalen på plats så visar de vägen. Denna kväll har också sittande publik och behöver en sitta nära scenen pga t.ex. hörsel- eller synnedsättning, skicka ett mejl till info@mullberget.se så kan vi reservera plats åt er -

Kontaktuppgifter till spelställe: info@mullberget.se / 0910-18333

Source: http://facebook.com/mullberget.se

MUSIKBRUKETS AVSLUTNINGSKONSERT

Dags för den senaste gruppens deltagare i Musikbruket att ställa sig på scenen! 
Torsdag 1/3 med start klockan 19:00 bjuds släktingar, vänner, föreningsmedlemmar och allmänheten in till att ta del utav deras debut på en riktig scen. 

Ta med dig någon i armkrok och kom till Mullberget denna kväll så stöttar vi inte bara dessa unga men kanske också får ta del utav framtidens stjärnor!! 

GRATIS ENTRÉ - ALLA VÄLKOMNA
FB-EVENT: https://www.facebook.com/events/153848125327615/

Musikbruekt bild.jpg

- Projektet Musikbruket har pågått sedan i november då ungdomar mellan 13-16 år har träffa en äldre föreningsmedlem ungefär en gång i veckan för att prova på hur det är att spela i band. Kulmineringen och avslutningen av detta faller sig naturligt till att bli ett uppträdande. Någonting som föreningen hoppas bidrar till att dessa deltagare och andra unga inspireras till att fortsätta med musik (kanske också i just vår förening)! 

Source: https://www.facebook.com/events/1538481253...

DISCO - FREDAG 23/2

Psst! 
På fredag så anordnas det disco i vår konsertlokal igen, för er som går i årskurs 3-7. Detta görs av DJ-gruppen "KlubN" som bara är några få utav alla ungdomar som är medlemmar hos KF Mullberget. 
Inför det här har de övat på DJ-bordet, fixat entrévärdar, fb-evenemang, affisch, kioskförsäljare, ljus- och ljudteknik. Precis allt som krävs av en arrangör!

10kr i inträde, öppet mellan 18-22:00. 
Kioskförsäljning och riktigt bra dansgolv utlovas.
Klicka "ja" i evenemanget och ladda upp för en himla rolig kväll!

VI SES!

jojo hela.jpg

Vilket fartfyllt 2017 vi fick!

KF Mullberget har faktiskt inte legat på latsidan under det senaste året. Här kommer en liten presentation av de arrangemang och projekt vi deltagit i eller arrangerat på egen hand! 

JANUARI 
- Insamlingsgala tillsammans med Athena Skellefteå med målet att samla in pengar till förmån för Skellefteås EU-migranter med familjer. 

tiggeri.jpg

FEBRUARI
Föreningen bygger och rustar upp konsertlokal, scenplattor och teknik inför året.  Medlemmar i föreningen som är teknikintresserade lär sig tillsammans att producera ljus- och ljudshower. Detta för att även få prova på att faktiskt jobba mot företag och andra organisationer. Mer än ett tiotal sådana tillfällen ges per år. Samtidigt så var också verksamhetsåret 16/17 ett av de mest stressiga när det kom till hump. Scenarbetare efterfrågades från många arrangörer i stan. KF Mullberget är erfarna och fick i och med det delta i att bygga upp Laleh på Skellefteå Kraft arena, Christmas Night, Lisa Nilsson på Balderhallen, Joe Labero på Balderhallen, Melodifestivalen på Skellefteå Kraft arena, Stadsfesten och mycket mer än så! 

renovering.jpg


MARS
- Sonja och Elder Tree intar konsertlokalen på Mullberget för att leverera bra musik med lokal förankring. 

sonja och elder tree.jpg

APRIL 
- Berättarfestivalen tog plats i vanlig ordning i Skellefteå. Kf Mullberget har deltagit på något sätt tidigare år, vilket så klart också skedde år 2017. 
På Campus Skellefteå skapades en utställning av Trästocks historia.  Affischer från alla 26 år spikades upp och ett tillhörande program med alla årets specifika händelser trycktes. I samband med detta genomfördes också en lunch-spelning tillsammans med medlemmen Fanny Lundmark.

fanny.jpg

Onsdagen under Berättarfestivalen arrangerade vi som förening en kväll med STAND UP på Brygg CC. En kväll som blev fullsatt och därtill, fylld med skratt och trevlig stämning. Josefin Johansson och Humor är Kul stod på scenen och bidrog till en nytänkande komik. 

josefin.jpg

Lördag dag under Berättarfestivalen passade trion "3troubadours" på att efter sin föreställning på fredagkvällen, skapa en workshop i sceniskt berättande. Denna tog plats i vår fina multilokal som lämpar sig ypperligt för teater/dans/film. Superduktiga berättare lärde ut allt de kunde till nyfikna deltagare. En superhärlig workshop helt enkelt! 

storylab.jpg

- CHICAGOJAZZEN släppte skiva och tog plats i konsertlokalen på Mullberget. Härlig kväll med grym lokal stolthet. 

chicago.jpg

 - Stödspelning åt nätverket ingen människa är illegal gjordes tillsammans med föreningen Rivhuset i KF Mullbergets konsertlokal. 

stödspelning.png

- Musikbrukets avslutningskonsert efter veckor av repande i konsertlokalen genomfördes. Det projekt som startades redan 2015 och har hunnit generera musik- och föreningsintresse till många ungdomar i ålder 13-16 år. I skrivandes stund pågår ännu en omgång av Musikbruket. Tala om nervösa ungdomar som ställer sig på scenen på deras avslutningskonserter. Fantastiskt kul projekt! 

musikbruket.jpg

- Projektet "Har du hört talas om Anna?" blev till en avslutningskonsert där KF Mullberget tillsammans med musikprogrammet årskurs ett på Anderstorpskolan leverade egenskrivna låtar i Anna Nordlanders anda. Med utgång från konstnärens gamla återfunna brev tog eleverna till sig inspiration för att skapa egna verk. Mullberget blev här en plats där de dels fick prova på hur det är att repetera i replokal men också lära sig lite om hur en faktiskt genomför ett arrangemang. 
Ett projekt som också i slutändan ledde till nya medlemmar och band som för närvarande befinner sig i föreningens lokaler. 
Parallellt med detta fanns det tre band från föreningen; Crayfish Colony, Planetariet och Prospekt Mira vilka på egen hand skrev musik inspirerade också av Anna Nordlanders brev. 
Alla dessa verk presenterades sedan på MAN-museet i Skellefteå med premiär under Trästockveckan på Nordanå. Du som besökare kunde ta del utav de nya projekten och lyssna på musiken som skapats. Fantastiskt kul och innovativt projekt med MAN. 

MAN.jpg

MAJ
Här började Trästockverkstaden vara i full rullning. Den tiden då föreningens andra arrangemang och engagemang tar en paus. 
- Shifty Cruz och OG Otäck höll sin releasespelning i Mullbergets konsertlokal. Ny musik, mycket folk och hopp om fortsatt musikliv för Skellefteå! 

release.jpg

- 6 maj anordnades "Tillsammansskapet" i Skellefteå. Det tillfälle där många föreningar går ihop för parad och aktivitet på Möjligheternas torg. KF Mullberget deltog så klart och passade på att bygga upp den nya trailerscen som köpts in till stan. Den scen som möjliggör många utomhusspelningar och evenemang i Skellefteå med sin omnejd. 

6maj.jpg

JUNI
Trästockpausen var här igång på riktigt då alla medlemmar engagerade sig med sitt volontärarbete. Och när det inte las ner tid på att hjälpa festivalen framåt, så repades det för fullt i huset! 

 - Trästockförfesten gick av stapeln hur som helst i ganska traditionsenlig ordning. Adna och Adrijana bjöds upp till Brygg CC för att skapa ett dansgolv som hette duga. Mycket folk och bra avstamp inför själva festivalen! 

adna:adrijana affisch.jpg

JULI
KF Mullberget skapade för 27:e året en Trästockfestival. I vanlig ordning en folkfest. Kallt för att vara i juli, men vi kan lova att stämningen vägde upp alltihop. Så många fina minnen från festivalens dagar. Byggandet och rivandet med alla volontärer (medlemmar) är nog det absolut bästa under hela veckan. 

vimmel.jpg
entré.jpg

AUGUSTI & SEPTEMBER
Vilopaus hos föreningen efter sommaren. Uppstarten av ett nytt verksamhetsår tillsammans med ny styrelse och många nya medlemmar skedde i mitten på september. 

styrelse.jpg

OKTOBER
Planering och förberedelser präglade här föreningens aktiviteter. Besök på skolor för att visa upp oss inför uppstart av Musikbruket bl.a. 

kontor.jpeg

NOVEMBER
Alltid när året lider mot sitt slut så brukar det sätta sprätt på medlemmar och arrangerande! Under november månad passade medlemmar på att umgås under en kväll med bowling. Konsertlokalen passade på att inrymma privatpersoner och bandmedlemmars arrangemang. 

- 4 november arrangerades också en kväll fylld av musik från Skellefteå, Umeå och Stockholm. På scenerna var kvalitén i topp och stämningen god. 

stillill.jpg

- Ett samarbete som löpte under hela hösten slutade i en helkväll för ungdomar i Skellefteå kommun. KF Mullberget öppnade dörrarna och skapade tillsammans med en grupp ungdomar från olika fritidsgårdar ett arrangemang innehållandes dans, musik, film, konst och umgänge. Fullt hus med över 300 deltagande lockade arrangemanget. Och det mest fantastiska var att vi från Mullberget fick lära ut hur en kan arrangera, vad en måste tänka på och framförallt bjuda in till vår verksamhet. Superhärlig kväll som uppskattades av besökarna! 

Elias+Abbas.jpg

DECEMBER
Varenda advent i december anordnas i  caféspelningar på Mullberget. Mysigt häng, gott fika och bra musik levererades även 2017. Kristian Antilla, Fanny Lundmark, Samuel Wikström, Maja Stenberg, Nagoon och Malvina Hedlund gavs plats på scenen. 

cafeadvent.jpg

- Hellbent for Christmas är det arrangemang som bjuder in skaran Metal- och Hårdrocksintresserade i Skellefteå med sin omnejd, varje början på december. Detta år arrangerade medlemmarna ett gediget program och välproducerad kväll. Succé med andra ord! 

hellbent.jpg

- När Musikhjälpen anordnas i grannkommunen så behövde så klart Skellefteå engagera sig ordentligt också. KF Mullberget intog Rivhuset och samlade ihop pengar till insamlingsbössan. Superfin kväll med bra musik! 

musikhj.jpg

BARN ÄR INTE TILL SALU

KF MULLBERGET & RIVHUSET TILLSAMMANS FÖR MUSIKHJÄLPEN
Även om alla insamlingar som Musikhjälpen tidigare år hållit i varit otroligt viktiga, så känner vi extra starkt för årets. Barn ska inte vara till salu. 

Tillsammans med Rivhuset anordnar vi en stödspelning med målet att samla in pengar till detta ändamål. Inträdet är gratis som de flesta av våra arrangemang men ditt bidrag är frivilligt. Dags att tänka över ifall en kan skippa sin ofta överkonsumerande julklappsshopping i år. Pengarna kan gå till någonting så mycket viktigare. 

Kan en inte närvara på torsdag, så är det varmt välkommet att skänka en slant nu direkt i vår digitala bössa. 
HÄR HITTAR DU LÄNKEN: 
http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/kf-mullberget-rivhuset-tillsammans-for-musikhjalpen

AKTER SOM SPELAR UNDER KVÄLLEN:
CRAYFISH COLONY - AGNES WIKSTRÖM - HJORDEN - MALVINA HEDLUND

25311073_1474551109261151_1568067255837931060_o.jpg

CAFÉ ADVENT

Våra adventspelningar är i full gång! Två av tre är redan avklarade och vi har fått ta del av mycket blandad musik, gott fika och härlig julstämning. 

Igår besökte Kristian Anttila oss, en favorit som alltid bjuder upp till bra spelningar. Även vår egna föreningsakt Fanny Lundmark stod på den lilla caféscenen. En superhärlig kväll och vi längtar redan till nästa söndag! 

Håll utkik i evenemanget nedan på facebook för att hitta till den kommande söndagens evenemang. Även på vår facebook publicerar vi länken så snart akterna är släppta. 

GRATIS entré, för alla åldrar och för de som letar efter det ultimata julhänget. VI SES DÄR! 
 

cafe advent.jpg

LÄNK TILL EVENT:  https://www.facebook.com/events/192794724614573/ 

NOVEMBERFESTEN 2017

Nu på fredag 17/11 bjuds ungdomar i åldern 13-16 år in till oss på Kf Mullberget för en helkväll av roligheter! 

Tillsammans med fritidsgårdarna i Skellefteå skapas det här arrangemanget av unga, för unga. Under kvällen bjuds besökare in till disco med lokala DJ:s, artisten Elias Abbas, workshops i ljus- och ljudteknik, rittävlingar, kreativt skapande och en massa mer. Filmer visas i studion, fika säljs i caféet och medlemmar från Mullberget bjuder in till roliga tävlingar. 

Arrangemanget är självklart drogfritt och välkomnar alltså 13-16 åringar. 
Det här blir nog en av de roligaste aktiviteterna vi medverkar i den här höstterminen. SUPERKUL! 

Elias Abbas.jpg

Är du en av de som är sugna på att besöka Mullberget denna kväll? 
Arrangemanget håller öppet mellan 18:00-24:00 och kostar 10kr för dig som är medlem på en fritidsgård. Är du inte medlem, kostar det 30kr i dörren.
Önskar du mer info så skicka en fråga direkt till oss här på hemsidan, eller ta kontakt med din närmsta fritidsgård direkt. 

VI SES! 

MUSIKBRUKET ÄR TILLBAKA!

Dags att anmäla sig till vår fortsatta satsning på Musikbruket! För dig mellan 13-16 år som är intresserad av att spela i band. Ta chansen att komma in i föreningen och lär känna andra medlemmar i samma veva. 


Läs mer under separat flik: http://www.mullberget.se/musikbruket/

musikbruketaffish1718.png

KF Mullberget anordnar så att du under tio träffar med start v.48 får möjlighet att lära dig av en ledare att spela instrument i ett band. 
Vi håller till i vår fullt utrustade replokal och utöver de tio träffar får du tillgång till lokalen för att repa på egen hand med bandet.
Instrument som du kan få lära dig är: trummor, sång, bas, gitarr och piano/synth.

Skicka in din anmälan idag, begränsat antal platser!
Är ni redan en grupp som vill spela, anmäl er var för sig men skriv i anmälan vilka ni vill spela med. Ni som är laddade på att lära känna nya personer med ett musikintresse, anmäler er utan något speciellt önskemål så sätter vi ihop grupperna. 
Vi ses!

NOVEMBER SKRI 4 NOVEMBER

Vi intar Traversen för en helkväll av livemusik! 

Se till att inte missa vår första kväll i vinter av många den 4/11. Du som är över 18 år har möjlighet att njuta av punk, rock och märkligt fuzziga basgångar. 
STILL ILL - Göteborgsbaserat band som bjuder på utvidgad garagepunk, ösigt utav bara den! Med purfärsk platta och många fler städer på sin turné besöker de så även Skellefteå. GRYMT KUL! 
https://open.spotify.com/artist/67Rw7QBmYnURcWzcNdx5Uz
PAARKS - Umeåbaserat band vilka tidigare stått på scen i Kulturföreningen Mullbergets regi. Dessa vet vi redan kan leverera, inte minst under denna kväll. 
https://open.spotify.com/artist/13bYkJS8b0A3FXtGPUAsdU
CALL MILTON - Skellefteåbaserat band som alldeles nyligt startat upp sedan gamla band splittras och personer dragit till andra städer. Kvarlevorna skapar någonting alldeles unikt och speciellt, som absolut inte får missas. 

DET HÄR BLIR EN RIVIG START PÅ VERKSAMHETSÅRET! VI SES! 

22883537_1608432442553782_1411993571_o.jpg

För att ta sig in för kvällen behöver en stå med på en lista då Traversen har tillstånd endast för slutna sällskap. Vill du inte betala förköp kan du skicka en föranmälan med namn och personnr till: agnes.lundmark@mullberget.se. 
Vill en betala i förväg och säkra sin plats så kan en swisha till 123 326 66 57, märk betalningen med personnr och namn så skrivs du på det sättet upp på listan! 

ENTRÉAVGIFT: 60 kr i förköp (swish) / 70 kr i dörren

LÄNK TILL FACEBOOKEVENT: https://www.facebook.com/events/127389871258769/

TILLSAMMANS FÖR SKELLEFTEÅ

I lördags ställde Trästockfestivalen tillsammans med andra samarbetspartners upp den nya utomhusscenen på Möjligheternas torg i Skellefteå! 

Att dessutom göra det under ett sådant bra engagemang som representerar mångfald och olikheter, gör det bara ännu mer självklart. 

Om än solen inte ville kika fram så var det en fin dag fylld av glädje, dans, härligheter och gemenskap. Som en av alla föreningar som deltog, gick vi därifrån med en bra känsla i kroppen.

TACK!

FORTSATT FULL FART PÅ FÖRENINGEN

16797818_10154664037659079_2946335902069110030_o.jpg

Berättarfestivalen har kört i gång här i staden plus att vi i vanlig ordning håller igång evenemang och annat i våra lokaler. Superkul så klart och vi hoppas att ni deltar på alltihopa. Om inte så tipsa vidare till de som kan vara intresserade! 

Här nedan följer event-länkar till några av de grejer vi hittar på.

Tisdag 4/4 12:00 - Lunchspelning på Campus Skellefteå med Fanny Lundmark under pågående utställning av Trästockaffischerna. Dessutom en möjlighet till att fråga oss en massa om både förening och Trästockfestival!
https://www.facebook.com/events/406479209733890/

Onsdag 5/4 19:30 - Stand Up på Brygg CC med Josefin Johansson och Humor är Kul! 

https://www.facebook.com/events/642260765961932/

Lördag 8/4 14-16:00 - StoryLab med 3troubadours på mullberget, en workshop med en trio scenberättare som tillsammans med dig jobbar med tempo, rytm och dynamik i ett framträdande. 

https://www.facebook.com/events/1871014839833993/

Lördag 8/4 - Releasespelning med Chicagojazzen på Mullberget. En kväll fylld utav ny musik, trevlig publik och framförallt stämningsfull underhållning! 

https://www.facebook.com/events/1692956534330419/

Bjud in och dela evenemangen, vi lovar att det kommer bli en otroligt rolig vecka. För både oss och dig!!

Har du hört talas om Anna? - Minikonsert med Es1a

I samarbete med Kulturföreningen Mullberget och Museum Anna Nordlander bjuder årskurs 1 från musikprogrammet in till konsert! 

Den är gratis och till för alla, den 10/4 kl 19:00 i konsertlokalen på KF Mullberget.

Eleverna har under ensemblelektioner skapat låtar inspirerade utav ett brev från Anna Nordlander, till hennes kära vän Kitty. Anna Nordlander själv var en väldigt inspirerande kvinna från Skellefteå som under sin korta livstid, hann ta stora kliv ut i världen. Hon var en av de första kvinnorna som antogs år 1866 till Kungliga Konstakademien i Stockholm och uppfattades som en framgångsrik elev. Efter examineringen hann hon resa till både Bryssel och Paris där hon jobbade med andra kända konstnärer. Under denna tid har det återfunnits många personligt skrivna brev mellan hon och hennes vän, vilka nu då använts till att skapa musik av Es1a!
Texten i låtarna är baserat på ett utav alla de 40-tal brev. Varje band har själva jobbat med form, melodi och text med inspiration från breven.

De här kommer ni får lyssna till:

MINOR PENTATONIX

"The man" - I brevet till Kitty nämndes en man som vi blev nyfikna på. Just därför har vi skrivit en funkig låt om hur vi tolkades hans liv.

SÅSBLÅSA

"Schizo" - Vår tolkning av brevet fick oss att tvivla på att Kitty finns, därav kom tanken om att Anna Nordlander kan ha varit schizofren. Texten är skriven ur Annas perspektiv och liknar en visa, fast med power.

KAOS

"Dear Anna" - En Nirvana-inspirerad låt som handlar om att Anna är otrogen. Här kommer vårt svar.

SNEHJK

"Om jag bara hade knorr"

FREE MINDS

"Kärlekskamp"

Melodisk poplåt i form av ett kärleksbrev från Anna till hennes kära vän Kitty.

Café Advent

Café Advent's facebook-sida: https://www.facebook.com/cafeadvent/
Facebook-evenemang till Café Advent, Fjärde Advent: https://www.facebook.com/events/1144079409039658/


Hej och välkommen till Café Advent! 
En serie av spelningar för dig som vill värma upp inför julen på bästa sätt; Med kaffe, fika, glögg, och musikaliska framträdanden av det akustiska slaget! 

Varje advent vid sju-tiden kommer det att bjudas på skön musik från olika lokala förmågor, två akter vid varje tillfälle som definitivt kommer att lysa upp ditt veckoslut i detta vintermörker!

Det ska hållas i KF Mullbergets egna cafélokal, där det kommer att bjudas på fedt med julstämning!

För att summera; Här har du 6 goda anledningar varför du borde komma och hänga på Café Advent; 

- 8 grymma akter, där har du egentligen åtta grymt bra anledningar
- Du behöver inte göra några planer fyra söndagar i rad
- Chansen att delta i och stötta det lokala musiklivet
- Kunna för en billig penning köpa helt okej gott fika
- Göra något produktivt och roligt, PÅ EN SÖNDAG, HELT GALET
- FRI ENTRÉ

Vi ses där!

I sammarbete med ABF och Kulturföreningen Mullberget

Hurula på Verandan!

ÄNTLIGEN kan vi, mitt i snökaoset, släppa decembers höjdpunkt för oss som älskar svensk pop och punk. HURULA stannar till i Skellefteå på sin Sverigeturné och lovar en kväll fylld av dans, värme och skoj! 

Dörrarna öppnar 22:00 med lokala DJs som håller igång musiken till stängning 02:00! KF Mullberget  & ABF arrangerar konserten med HURULA på Verandans festvåning med hjälp av Skellefteå Stadshotell.


Åldersgräns: 18 år förköp, 20 år i dörren.
Pris: 195kr +serviceavgift
Säkra din biljett NU: 
https://billetto.se/sv/events/hurulapaverandan

Read More