Johan Airijoki och Mi von Ahn till Skellefteå: "Ser framemot det"

“Norrbottniskt sväng, med texter som bottnar i en vardag i Malmfälten och reflektioner kring sig själv. På lördag kommer Johan Airijoki med Malmfältens rockklubb och Mi von Ahn till Skellefteå.

Trästockfestivalen, 2017. Inne i Campustältet var det fullt, och publiken rycktes med i vardagsbetraktelser från Malmfälten. För Johan Airijoki, som stod på scenen, var det en speciell stund. 

– Ja, det var en av de bästa spelningarna jag varit med om. Så det känns väldigt roligt att komma tillbaka till Skellefteå igen, jag ser framemot det.

På lördag intar han Nordanåteaterns scen, med musikerna i Malmfältens rockklubb och Mi von Ahn. I tonerna ryms Gällivare och Malmfälten, skoterfärder på väg hem från byakrogen men också självinsikt och funderingar.

–  Jag har rötterna i ett norrländskt perspektiv, och jag skriver mycket om betraktelserna från där jag bor och sådant som omger mig, säger han.

Johan Airijoki har en bakgrund i band som Tusenbröder och Väärt, som han fortfarande spelar i. Men till skillnad från Väärts finstämda pop är hans egen musik en blandning av olika stilar, med allt från rivig blues, pop och country.

– Jag vill spela svängig musik med mycket närvaro, det blir mycket blues och groove.”

16266269_1376473012376325_326234098330616438_n.jpg

Utdrag ur Norrans artikel 31/1-2019, skriven av Maria Wallin

Fullständig intervju HÄR