JOHAN AIRIJOKI & MALMFÄLTENS ROCKKLUBB + MI VON AHN

Äntligen kan vi presentera ett av våra framtida arrangemang!

Nordanåteatern intas av helt otroligt duktiga musiker i februari 2019. Johan Airijoki som 2017 smällde av en euforisk spelning i Trästockfestivalens Campustält tillsammans med Malmfältens rockklubb. I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

På scenen ställer sig också Mi von Ahn. Även hon en artist med rötterna i Norrland. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

Sammantaget vet vi att det här kommer att värma upp februaris iskalla klimat till en kokandes kväll på Skellefteås klassiska scen. Med varma, inbjudande och helt fantastiska artister är det här någonting du absolut inte får missa!

När? 2 februari 2019
Tid? Support 19:00, Johan Airijoki + Malmfältens rockklubb 20:00
Plats? Nordanåteatern, Ernst Westerlund allé Skellefteå
Ordinarie pris: 220kr + serviceavgift
Medlemspris: 180kr (köps direkt på kontoret för dig som är medlem i KF Mullberget)

Läs mer om evenemanget på KF Mullbergets facebook- eller hemsida. Förköp finns att köpa redan nu - KLICKA DIG VIDARE HÄR!

banner airijoki png.png

FULLSTÄNDIGA PRESSTEXTER
JOHAN AIRIJOKI
Erik Lundin kallade sig för en förortsgriot. Jag försöker vara en bruksortsgriot.” - Johan Airijoki 

Efter att förra året släppt sin andra skiva ”Allting kommer att bli bra” (2017) är Johan Airijoki redan tillbaka med ny musik, ackompanjerad av musikerna i Malmfältens Rockklubb. Den18 maj 2018 släpptes nya albumet ”En Blyg Viol”. Musiken är inspelad i Akkavare byastuga under några mörka vinterveckor. Skivan är producerad av Axel Olle Sigur Andersson som tidigare arbetat med Sofia Jannok och Skator. 

Johan Airijoki har tidigare också samarbetat med Kristian Mattson, aka Tallest Man on Earth. De träffades i Gällivare genom gemensamma vänner och det ledde till att Johan spelade in en EP ”Jag tror det handlar om att” (2014) i Mattsons studio i Dalarna. 

Sedan 2017 års albumsläpp har Johan Airijoki turnerat runt om i landet och vunnit många nya fans med sin dialektala sång och sina 

"Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki." -NSD 
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=hhMrQIiDgOg
Spotify:  
https://open.spotify.com/artist/44QHMw19l7LtXTOsgBcFzv?si=8d_-G6_-R7ylez989awKtQ


MI VON AHN

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop
med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism. Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving...” och drar paralleller till The War On Drugs. Västerbottenskuriren skriver ”... aningar av Fleetwood Mac och kanske även Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv”. 

Hösten 2018 släpps debutalbumet Signals, via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Under arbetet har ertalet singlar släppts, vilka i skrivande stund genererat drygt 800 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på ertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Mi tilldelades även under 2017 STIM-stipendiet för sitt låtskrivande. 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1mnDmzlcxnxJ5Z3Y55JiLb?si=JnCZFduaQSOO9hL8rWovFw
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nbjPHd6A4jM

affisch airijoki.jpg