Psst...snart dags för ImPrint!

Nedräkningen fortsätter till Berättarfestival och "ImPrint"! 
Vi tog ett snack med Barnet, akten som serverar musik i slutet av kvällen. Musik som både väcker tankar och känslor när en lyssnar på vad som faktiskt formuleras.

Vad är det för berättelse som ni kommer att dela med er av denna kväll? 
"-Varje låt har en egen berättelse och ett tema som den berättelsen belyser. Det kan vara teman som liv, död, förgänglighet, feminism, vänskap, drömmar, sorg, glädje osv. En konsert med oss är ett kollage av historier som kan handla om allt mellan att vilja vara kvar i en stund som snart är över, om kampen i att försöka bli tagen på allvar, om hur vackert det är när ens mamma gråter mer än en själv när ens kanin dör och den högtidligt ska överlämnas till sopbilen pga vinter och tjäle i marken. Om att få vara arg och förbannad över att bli betraktad som ett ägg som när som helst kan gå sönder..."

Hur kommer det sig att ni valt att gå just ett barns väg i ert textförfattande? 
"-Det började nog med att vi ville skriva om stora livsfrågor som ibland kan kännas svåra att fånga och ta till sig genom ett intellektualiserat vuxenspråk. Genom att försöka se oss själva genom ett barns ögon tvingas vi att använda ett enkelt språk utan svåra ord eller formuleringar, vilket ibland kan fånga känslor på ett mer direkt sätt. Vi har upptäckt att genom begränsningar, både musikaliskt och textmässigt så kan vi motsägelsefullt nog vinna en frihetskänsla. Ett barns perspektiv medför också mycket fantasi, att en text får lov att plötsligt bli overklig, osammanhängande och kanske humoristisk. Vi är nog rätt så inspirerade av barns hjärnor och deras kloka, rättframma och fantasifulla sätt att se på världen."

/Frida & Barnet

Se till att kolla in deras senaste musikvideo för låten "Vargarna". Den låt som handlar om en kraft som är omöjlig att stoppa när vi bara blir fler och fler. Extra aktuellt då med släppet och #Metoo-vågen!

Vi ses HÄR på Mullberget 11/4, ORIMLIGT ATT MISSA! ☀️

Source: https://www.facebook.com/events/2269232596...