Hurula på Verandan!

ÄNTLIGEN kan vi, mitt i snökaoset, släppa decembers höjdpunkt för oss som älskar svensk pop och punk. HURULA stannar till i Skellefteå på sin Sverigeturné och lovar en kväll fylld av dans, värme och skoj! 

Dörrarna öppnar 22:00 med lokala DJs som håller igång musiken till stängning 02:00! KF Mullberget & ABF arrangerar konserten med HURULA på Verandans festvåning med hjälp av Skellefteå Stadshotell. 

Åldersgräns: 18 år förköp, 20 år i dörren.
Pris: 195kr +serviceavgift
Biljetter tillgängliga NU: 
https://billetto.se/sv/events/hurulapaverandan


Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Den 23 september släpptes albumet "Vapen till dom hopplösa” och i höst och vinter får vi – för första gången sedan det exklusiva framträdandet på Way Out West – chansen att se Hurula live igen. 
Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en poppunkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. 


"Att Hurula denna gång valt att samarbeta med Björn Olsson är för somliga av oss helt självklart. Själv utropade jag ett ”äntligen!” på fyrans buss vid Hornstull när jag fick höra det. Det har inte så mycket att göra med ytliga självklarheter, som till exempel vilka dessa två jämförts och samarbetat med tidigare. Jag tänkte mer på en gemensam kärlek till klassisk men lätt obskyr gitarrock: Wipers, Gun Club, Dead Kennedys för att nämna några. Och Phil Spector förstås: katedraler av ljud, krossade hjärtan och sockersöta melodier. Men Hurula skriver om andra smärtor, andra orättvisor. Ja, orättvisor. För han står fortfarande med ena benet fast rotat i den punkscen han lämnade bakom sig. 
Här ute i periferin blir snuten råare och avståndet till stan och medmänniskor växer.
'Vapen till dom hopplösa' är en kall och mörk skiva. Men den värmer den som inte riktigt står ut med kylan och mörkret. Den lyser som en brinnande bil i mörket. Och refrängerna. Och gitarrerna: ömsom sirener, ömsom butikslarm.

Men ibland finns det ingen större lycka än en ruta som går sönder. En soptunna som välts över ända. Någon som ser en vänligt i ögonen och försäkrar att den har lika jävla ont som en själv."


– Mattias Alkberg, 2016.