Musikbruket 2019!

Äntligen är det dags för Musikbruket igen! 

Detta är för samtliga musikintresserade mellan 13-17 år, vilka vi kan lova att det här blir någonting alldeles särskilt. 

2015 var året då Musikbruket ägde rum för första gången. Från och med i höst så har vi utökat möjligheten till vad för typ av musik du kan vara med och skapa. 
Du kan nämligen anmäla dig, utöver att spela i band, till - DJ, musikproducent (Hiphop/rap), låtskrivare eller singer/songerwriter. SJUKT BRA tycker vi! 

71498258_3055290854542294_651792996911546368_n.jpg

200kr kostar deltagandet, vilket egentligen är en medlemsavgift i föreningen. För när projektet är slut - så kan du fortsätta med ditt utövande som medlem. 

Anmälan sker via formulär på hemsidan - direktlänk HÄR - HÄR - HÄR

Vad är Musikbruket?
Musikbruket är ett musikprojekt för ungdomar mellan 13-17 år. Det startades av lite äldre ungdomar på Kulturföreningen Mullberget hösten under 2015. Idén och projektet kom till efter att det märkts en minskning av nya, yngre medlemmar till föreningen. Ungdomar i högstadieålder som spelade i band och skapade musik saknades.

Föreningen ville skapa en miljö där det enda som behövdes för att börja spela var intresse. Inga investeringar i instrument, replokal eller kostsamma instrumentlektioner. Två viktiga bitar vi kom fram till var att Musikbruket inte skulle kännas som en skola, ledarna skulle inte upplevas som en lärare som satt på alla svaren. Det var också viktigt att hela projektet genomsyrades av ett jämställdhetstänk med extra vikt på att jämna ut föreningens könsfördelning. Alltså att göra det tydligt att föreningen välkomnar alla typer av människor och kön. För att praktisera det så var det viktigt att tänka till på olika sätt. I allt från vilket språk som ledarna använde till vilket marknadsföringsmaterial och låtval som presenterades.

Från och med hösten 2019, när Musikbruket nu startar igen, så har föreningen utökat presentationen av vad en kan anmäla sig till. För det är klart att alla inte är intresserade av att spela i band. Det finns ju faktiskt möjlighet till att numera anmäla sig till låtskrivare, DJ, producent eller singer/songwriter också.

Hur funkar det?

Allting börjar med en gemensam träff på föreningen där alla ledare och deltagare träffas. Då gör vi rundtur i lokalerna, lär känna varandra lite mer och pratar kring upplägget av Musikbruket.

Grupperna sätts ihop beroende på vilket musikområde som en anmält sig till, musikstil och eventuell tidigare erfarenhet. Efter det så kör projektet igång och genomförs under åtta träffar. Som avslutning av Musikbruket så har en möjlighet att ställa sig på scenen för att visa upp det projekt som en arbetat med under veckorna. Detta är dock högst frivilligt och beroende på hur bekväm du som person och ni som grupp känner er.

Utöver de ledarledda träffarna kan ni i gruppen själva öva när ni vill i lokalen som vi kommer att hålla till i.

Vad händer sen?

Efter Musikbrukets projekt är slut så kommer alla grupper att fortsätta ha tillgång till lokalerna. Där kan ni repa hur mycket ni vill och hålla igång er verksamhet. För det fiffiga med det hela är att deltagaravgiften till Musikbruket egentligen är en medlemsavgift för en termin som aktiv medlem i KF Mullberget. Det vill säga - en superbra väg in som du förhoppningsvis vill fortsätta på tillsammans med över 200 medlemmar!