Veckans tips #2

Torsdag är här vilket betyder veckans tips!

Denna vecka riktar vi oss till musiker, arrangörer och andra kulturaktörer i Skellefteå och Västerbotten. Vi listar nämligen workshops, öppna scener, stipendium, arrangemang och happenings som en bör kolla in. Och så klart också ta chansen att delta på!

ÖPPEN SCEN DELUXE
17-18/11 är det “Fullt Ös” på Nordanå i Skellefteå. Skellefteå riksteaterförening bjuder in allmänheten till att ta plats på scenen. 3 min får du på dig att göra din grej!
För mer info kontakta dem på: 0910 - 125 03, skelleftea.teaterforening@telia.com
Hitta vidare HÄR

FILMINTRESSERADE SKELLEFTEÅ & UMEÅ

  • För de som söker vardagsaktiviteter och dessutom besitter ett stort intresse av film - ta del utav Skellefteå filmstudios sortiment! Här visas det som inte kommer upp på SF Bio. Kvalitetsfilm i mindre format.
    Där köper du terminskort som medlem och får ta del utav allting som smälls upp på duken. Perfekt i höst- och vintermörkret!
    MER INFO HÄR

  • För de bosatta eller förbipasserande i Umeå bör också ta en svängom till konceptet “Short break”. Kortfilmer i bästa format. Evenemang läggs ut löpande så håll utkik på deras facebook.
    HÄR HITTAR DU DEM

Salong1.JPG

DANSWORKSHOP
Passa på att ta del utav Erik Linghedes workshop när den kommer till schtaan. Den tar plats på Mullberget i Skellefteå dans och balettförenings lokaler.

Fredag afton 16/11, från 15 år och uppåt.

MER INFO HÄR

26736292-tllyk.jpg

ÖPPEN SCEN 13/11 och 11/12

“Här börjar det.
Vill du vara med och ta plats på kulturens olika offentliga scener och rum? Det kan vara genom att framföra din egen koreograferade dansföreställning, läsa din nyskrivna dikt eller spela med i ett etablerat band för en kväll.

Eller något helt annat – det är upp till dig!

Vi vill stödja nya och framåtsträvande kulturutövare, oavsett ålder. Vi tror att det är genom att testa, öva och våga göra som en kommer än längre i sitt skapande – något både konstnären och omgivningen får glädje av. Därför erbjuder vi inom konceptet ”Här börjar det” scener och rum att göra din grej i och kopplar ihop gamla med nya kulturaktörer allt för ett än mer spännande och långsiktigt hållbart kulturliv i Skellefteå.
Det vi förväntar oss är ambitionen. Det vi önskar oss är det vågliga. Det vi vill är att lära oss mer inför framtiden tillsammans med dig!”

Höstens datum 
9 oktober - Ssewa Ssewa
13 november - bokningsbart datum
11 december - bokningsbart datum

Skellefteå kulturnämnd anordnar detta, länk HÄR

http://visitskelleftea.se/wp-content/uploads/2018/10/%C3%B6ppen-scen-logga-508x336.jpg

UNGDOMSSTIPENDIUM för kulturutövare i Skellefteå kommun!

Är du under 26 år och utövar någon form av kultur i Skellefteå så passa på att ta chansen till att bli stipendiat. Eller, nominera någon du känner till som förtjänar ekonomiskt stöd till att förverkliga sin konstform!
Senast 29/10 tas nomineringar och anmälningar in.
HÄR hittar du mer information och blankett.

43641675_2120026414683875_2256605186304770048_o.jpg